Bisbol

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lapangan bisbol ing Busch Stadium, Saint Louis, Missouri.
Diagram lapangan bisbol (baseball diamond)

Bisbol utawa luwih dikenal kanthi jeneng baseball iku ulah raga kang dimainaké déning rong tim.[1] Pitcher) saka tim kang nguncalaké, nyoba nguncalaké bal kang dijenengi bal bisbol, déné pamain (batter) saka tim kang nggebug bal nyoba nggebug bal nganggo slah (bat).[1] Tim kang nguncalke bal kudu bisa nyekel bal kang digebug déning tim lawan supaya bisa gantian nguwasani dolanan.[1] Tim kang nggebug olè angka kanthi cara mlayu nglawan arah jarum jam banjur balik manèh ' menyang home plate sakwise ngidak marka ing lapangan bisbol kang dijenengi base.[1] Bisbol uga dijenengi hardball kanggo mbedakake karo ulah raga sofbol.[1] Lapangan bisbol wujudé bujur sangkar (baseball diamond) karo base kang manggon ana ing telung pojokan.[2] Let antara base siji karo base kang liyané ya iku 27,432 mèter (90 kaki).[2] Slah kanggo nggebug bat) wujude silinder dawa lan alus kang digawé saka kayu (persyaratan pemukul bisbol profesional) utawa bahan logam.[2] Peraturan ana ing permainan iki dikembangake ing Amérika Sarékat saka permainan kang nganggo pemukul lan bal kang dimainake ing Inggris.[2] Bisbol ya iku ulah raga kang dimainaké sacara tim lan populèr ing Amérika Lor, Amérika Latin, Karibia, lan Asia Wétan.[2]

Cara Dolanane[besut | besut sumber]

Dhaptar pustaka[besut | besut sumber]

  • Robert K. Barney and Nancy Bouchier, "A Critical Examination of a Source in Early Ontario Baseball: The Reminiscence of Adam E. Ford," Journal of Sport History (1988)
  • Joe Brinkman and Charlie Euchner, The Umpire's Handbook, rev. ed. (1987)
  • Bob Elliott, The Northern Game: Baseball the Canadian Way (Sport Classic, 2005)
  • Charles Euchner, The Last Nine Innings: Inside the Real Game Fans Never See (2006)
  • William Humber, Diamonds of the North: A Concise History of Baseball in Canada (Oxford University Press, 1995)
  • Bill James and John Dewan, Bill James Presents the Great American Baseball Stat Book, ed. by Geoff Beckman et al. (1987)
  • Bill James, The New Bill James Historical Baseball Abstract (ISBN 0-7432-2722-0)
  • Mark Kearney, "Baseball's Canadian Roots: Abner Who?" The Beaver: Exploring Canada's History (October-November 1994)
  • Michael Mandelbaum, The Meaning of Sports (PublicAffairs) (ISBN 1-58648-252-1)
  • Robert Peterson, Only the Ball Was White (1984 [1970])
  • Joseph L. Reichler (ed.), The Baseball Encyclopedia, 7th rev. ed. (1988)
  • Lawrence Ritter and Donald Honig, The Image of Their Greatness: An Illustrated History of Baseball from 1900 to the Present, updated ed. (1984)
  • Lawrence S. Ritter (comp.), The Glory of Their Times: The Story of the Early Days of Baseball Told by the Men Who Played It, new ed. (1984)
  • Seth Swirsky, Baseball Letters, A Fan's Correspondence With His Heroes (Crown Books, 1996).
  • David Quentin Voigt, Baseball, an Illustrated History (1987)

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bisbol&oldid=989078"