Bunkyō, Tokyo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Cithakan:Infobox kutha Jepang

Foto kutha Bunkyō

Distrik kutha Bunkyō (文京区 Bunkyō-ku?) inggih menika salah satunggal saking 23 distrik istimewa ingkang mapan wonten ing Tokyo bagéyan tengah, Jepang. Tokyo menika prefektur saéngga distrik kutha menika sejajar kalihan kutha. Universitas Tokyo, Tokyo Dome, lan Kodokan mapan wonten ing kutha Bunkyō. Kutha Bunkyō menika kutha sastra, kutha pendidikan, lan kawasan griya. Saking zaman Meiji, kutha menika dados kutha pendidikan saéngga dados papan kanggé manggon para dosèn, politis lan ilmuwan. Ing kutha menika naté dinggèni déning sastrawan ageng kados Natsume Sōseki, Mori Ōgai, lan Kenji Miyazawa. Kejawi menika, kutha menika ugi kalebet kutha pusat rumah sakit, penerbitan, lan percetakan. Kathahipun wilayah kutha menika kawasan kanggé griya, sekolah, kampus, lan rumah sakit. Kawasan kanggé sesadéan ingkang boten patia wiyar mapan wonten ing sisih kidul kutha. Wilayah ingkang winatesan kalihan kutha Chiyoda kados kawasan Honkomagome, Hongō, Koishikawa, Kohinata, lan Mejirodai saking rumiyin dados kawasan ingkang tentrem.

Geografi[sunting | Owah sumber]

Kutha Bunkyō menika dhaérah ingkang gadhah kathah tanjakan. Titik paling andhap menika wonten ing Kōraku-itchōme (3,1 m dpl) déné titik paling inggil wonten ing Ōtsuka-gochōme (ing sanginggiling 30 m dpl).[1]

Watesing wilayah[sunting | Owah sumber]

Sajarah[sunting | Owah sumber]

Wilayah menika wiwit dinggèni déning manungsa saking 18.000 taun kepengker. Ingkutha Bunkyō kapanggihaken 28 situs arkeologi zaman Jomon. Sapérangan gerabah Jomon dipunpanggihaken wonten ing tumpuak kerang kawasan Hongō. Nalika taun 1884, gerabah ingkang kapanggihaken ing Mukōgaoka Yayoi dipunparingi nama gerabah Yayoi. Nama gerabah menika dipunginakaken kagem nama salah satunggaling periode historis Jepang saking abad kaping 8 SM dumugi abad kaping 3 Masehi, inggih menika zaman Yayoi.[2]

Transportasi[sunting | Owah sumber]

Sepur (Kereta api)[sunting | Owah sumber]

Sanajan ing kutha Bunkyō boten wonten stasiun JR, ananging kutha menika kagungan stasiun kagem sepur ingkang ngliwato 6 jalur kreta Tokyo Metro.

Pendidikan[sunting | Owah sumber]

Perguruan tinggi[sunting | Owah sumber]

Negeri[sunting | Owah sumber]

Swasta[sunting | Owah sumber]

Sekolah Menengah Atas[sunting | Owah sumber]

Negeri[sunting | Owah sumber]

Prefektur[sunting | Owah sumber]

Swasta[sunting | Owah sumber]

Papan kelairan[sunting | Owah sumber]

Artis[sunting | Owah sumber]

Sastrawan[sunting | Owah sumber]

Sanèsipun[sunting | Owah sumber]

Pariwisata[sunting | Owah sumber]

Kutha kembar[sunting | Owah sumber]

Cathetan suku[sunting | Owah sumber]

Pranala njawi[sunting | Owah sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Bunkyō, Tokyo ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bunkyō,_Tokyo&oldid=874831"