Rakuten

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Rakuten Group, Inc.
Native name
楽天グループ株式会社
Rakuten Group kabushiki kaisha
FormerlyMDM, Inc. (1997–1999)
TypePublik KK
TYO: 4755
Industry
Founded7 Fèbruari 1997; 25 taun kapungkur (1997-02-07)
HeadquartersSetagaya, ,
Area served
30 negara lan wilayah
ServicesBlanja daring
Subsidiaries
Websiterakuten.co.jp

Rakuten Group, Inc. (楽天グループ株式会社 Rakuten Group Kabushiki-gaisha?) (Japanese pronunciation: [ɾakɯ̥teɴ]) yaiku perusahaan ritel lan dagang elektronik Jepang sing dumunung ing Tokyo, didegake dening Hiroshi Mikitani ing taun 1997. Pusate ing sekitar Rakuten Ichiba, bisnise kalebu layanan finansial nggunakake teknologi finansial, uga konten digital lan layanan komunikasi kayata aplikasi olahpesen Viber, distributor buku elektronik Kobo, lan operator seluler nomer papat ing Jepang, Rakuten Mobile.[1]

Bisnis[besut | besut sumber]

Rakuten, Inc. duwe luwih saka 70 layanan[2] operasi liwat telung bagean: Layanan internet, fintek, lan seluler.

Layanan kasebut minangka bagean layanan internet kaya ing ngisor iki:

Layanan sing beroperasi ing bagean bisnis fintek ing ngisor iki yaiku:

Layanan sing beroperasi ing bagean seluler yaiku:

  • Jaringan telekomunikasi & adol piranti seluler
    • Rakuten Mobile

Layanan mati:

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Rakuten set to launch a wireless mobile network in Japan – Tamebay" (ing basa Inggris (Inggris)). 2018-05-17. Dibukak ing 2019-05-22.
  2. Bureau, Telecomdrive (2020-03-28). "Rakuten Joins Open Invention Network" (ing basa American English). Dibukak ing 2020-06-19.

Pranala njaba[besut | besut sumber]