Buku éléktronik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Buku éléktronik (asring dicekak e-Buku utawa ebooks) iku buku digital vèrsi éléktronik saka buku. Yèn buku umumé kasusun saka kolèksi saka kertas kang isiné ngemot tèks utawa gambar, déné buku éléktronik isiné ngemot informasi digital kang uga awujud tèks utawa gambar. Saiki buku elektronik diminati jalaran ukurané kang luwih cilik tinimbang buku cithak, lan buku éléktronik uga umumé duwé fitur search utawa panggolèkan, saéngga tembung ing buku éléktronik bisa cepet ketemu nalikané digolèki.

Format buku éléktronik[besut | besut sumber]

Ana manéka warna format buku éléktronik populèr, antaraning liya, ya iku tèks polosan, pdf, jpeg, doc  lan html. Saben format nduwèni kaluwihan lan kakurangan dhéwé-dhéwé, lan uga gumantung saka piranti kang digunakaké kanggo maca buku éléktronik.

Sumber buku elektronik[besut | besut sumber]

Ana manéka warna sumber buku éléktronik kang bisa digolèki ing internet, ana kang gratis utawa ana uga kang mbayar luwih dhisik sadurungé bisa diaksès.

Pranala njaba[besut | besut sumber]