Hypertext markup language

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
HTML (HyperText Markup Language)
150px
Ekstensi berkas .html, .htm
Jenis MIME text/html
Type code TEXT
Uniform Type Identifier public.html
Dikembangkan oleh World Wide Web Consortium
Jinis format Markup language
Pangembangan saka Standard Generalized Markup Language
Dikembangaké dadi XHTML
Standar

W3C HTML 4.01

W3C HTML 3.2
W3C HTML 5 (draft)

HyperText Markup Language (HTML) iku sawijining basa markah sing dipigunakaké kanggo gawé kaca wèb, nampilaké manéka informasi ing sajroning Panjelajah web Internet lan formating hypertext prasaja sing ditulis ing berkas format ASCII supaya bisa ngasilaké tampilan wujud sing kaintegerasi. Nganggo tembung liya, berkas sing digawé ing piranti alus pangolah tembung lan disimpen jroning format ASCII normal saéngga dadi home page kanthi printah-printah HTML.

Sajarah standar HTML[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Rujukan[sunting | sunting sumber]