Hypertext markup language

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
HTML (HyperText Markup Language)
150px
Ekstensi berkas .html,.htm
Jenis MIME text/html
Type code TEXT
Uniform Type Identifier public.html
Dikembangkan oleh World Wide Web Consortium
Jinis format Markup language
Pangembangan saka Standard Generalized Markup Language
Dikembangaké dadi XHTML
Standar W3C HTML 4.01
W3C HTML 3.2
W3C HTML 5 (draft)

HyperText Markup Language (HTML) iku siji basa markah kang dipigunakaké kanggo gawé kaca wèb, nampilaké manéka informasi ing sajeroning Panjelajah web Internet lan formating hypertext prasaja kang ditulis ing berkas format ASCII supaya bisa ngasilaké tampilan wujud kang kaintegerasi. Nganggo tembung liya, berkas kang digawé ing piranti alus pangolah tembung lan disimpen sajeroning format ASCII normal saéngga dadi home page kanthi préntah-préntah HTML.

Sajarah standar HTML[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]