J-pop

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
J-pop
Asal-usuling aliran Popsynthpopnew waveeurobeatrok
Sumber kabudayan Pungkasan dasawarsa 80-an lan awal 90-an, Jepang
Piranti musik Vokalgitar èlèktrikgitar basmesin drumsamplersynthesizer
Moncèr Saiki ing Jepang

J-pop (J-POP Jei-poppu?, saka basa Inggris Japanese pop, "musik pop Jepang"), ya iku génré musik populèr sing asalé saka Jepang.[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Istilah iki pisanan dipigunakaké déning Hideo Saito, direktur administratif stasiun radio J-WAVE, ing taun 1988.[2]

Galeri[besut | besut sumber]

Deleng uga[besut | besut sumber]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ "J-POPって何だろう?そして今、改めて歌謡曲の魅力とは?" (in basa Jepang). Chūkyō Television Broadcasting. 2008. Archived from the original on 2009-03-12. Retrieved 2013-09-30. 
  2. ^ "J-WAVE開局20周年…若年層の圧倒的な支持を受けるラジオ局のこれから". Tokyo Shimbun (in basa Jepang). 2008-09-30. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab J-pop ing Wikimedia Commons.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=J-pop&oldid=967259"