J-pop

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
J-pop
Sumber aliran: Popsynthpopnew waveeurobeatrok
Sumber kabudayan: Pungkasan dasawarsa 80-an lan awal 90-an, Jepang
Piranti musik sing biasa dipigunakaké: Vokalgitar èlèktrikgitar basmesin drumsamplersynthesizer
Popularitas mainstream: Saiki ing Jepang

J-pop (J-POP Jei-poppu?, saka basa Inggris Japanese pop, "musik pop Jepang"), yaiku génré musik populèr sing asalé saka Jepang.[1]

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Istilah iki pisanan dipigunakaké déning Hideo Saito, direktur administratif stasiun radio J-WAVE, ing taun 1988.[2]

Galeri[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ "J-POPって何だろう?そして今、改めて歌謡曲の魅力とは?" (in basa Jepang). Chūkyō Television Broadcasting. 2008. Archived from the original on 2009-03-12. http://web.archive.org/web/20090312033942/http://www.ctv.co.jp/otov/column13.html. Retrieved 2013-09-30.
  2. ^ "J-WAVE開局20周年…若年層の圧倒的な支持を受けるラジオ局のこれから", Tokyo Shimbun, 2008-09-30. (basa Jepang) 

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab J-pop ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=J-pop&oldid=869522"