HKT48

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
HKT48
HKT48
SakaJepang Fukuoka, Jepang
GénreJ-Pop
Mangsa akarya2011 (2011)–sekarang
Sing magepokanAKB48

HKT48 ya iku grup idola Jepang basisé ing Hakata, Fukuoka[1] kang diwangun prodhuser Yasushi Akimoto.[2] Grup iki wujud grup sadulur katelu saka AKB48.[3]

Téater HKT48 ana ing Hawks Town Mall, cepak karo Yahoo Dome ing Fukuoka. Mbièné téater iki ya iku bekas stadion futsal. Sawisé dirénovasi, Téater HKT48 wiwit minangka pentas wiwit 26 November 2011.[4] Kanti kapasitas 300 wong (kalebu 2 kursi roda lan 38 ngadeg)[5], Teater HKT48 aiku teater kapasitasé penonton gedhé dhéwé ing antarané teater-teater grup AKB48.

Karièr[besut | besut sumber]

Rencana pambentukan HKT48 diumumaké sajeroning acara salaman AKB48 kang dianakaké 1 Mèi 2011 ing Makuhari Messe.[3] Pendaftaran gelombang pertama dibuka dari 1 Mèi hingga 31 Mèi 2011.[6] Audisi kang kagolong saka selèksi lamaran, wawancara, jogèd, lan nyanyi dilangsungaké ing Fukuoka.[3] Audisi gelombang sapisan 10 Juli 2011 nglulusaké 24 wong.[7] Pawongan kang lulus akèhé saka 5 prefektur ing Kyushu lan Prefektur Yamaguchi. Umur rata-rata anggota 13,8 taun,[8] wiwit saka murid kelas 5 sekolah dhasar nganti murid kelas 2 sekolah menengah atas (SMA). Ing antarané proyèk-proyèk AKB48, HKT48 ya iku grup kanti umur rata-rata anggota kang paling enom.[9]

Anggota angkatan sapisan jumlahé 21 wong, diumumaké ing acara salaman AKB48 ing Seibu Dome, Saitama, 23 Oktober 2011.[8] HKT48 pertama kali tampil sepisanan ing 6 November 2011 sajeroning acara bersalaman AKB48 ing Marine Messe Fukuoka.

HKT48 wiwit pertunjukan teater "Te o Tsunaginagara" ing Teater HKT48, 26 November 2011. Repertoar iki wujud daur ulang saka répertoar berjudul padha kang pernah ditotonaké déning Tim S SKE48.[10]

HKT48 kanggo sepisanan tampil ing luar teater dhéwé ya iku nalika 4 Fèbruari 2012. Kabèh munggah panggung kaping pindo ing Teater AKB48, Tokyo.[11]

Ing 4 Maret 2012, HKT48 mbentuk Tim H kang kagolong saka 16 siswi angkatan pertama. Chihiro Anai ditunjuk minangka kaptèn, sementara Haruka Kodama manggoni posisi tengah-depan.[12] Sawisé Tim H diwangun, HKT wiwit pertunjukan panggung pertama Tim H 1st "Te o Tsunaginagara''. Pertunjukan repertoar iki wis dimulai HKT48 kanti kabèh anggotané nalika 26 November 2011. Nanging sawisé dibentuké Tim H, posisi lan anggota unit dianyari manèh.[12]

Anggota[besut | besut sumber]

Tim H[besut | besut sumber]

Nama Tanggal lair
Chihiro Anai (穴井 千尋? Chihiron (ちひろん)) (1996-01-27) Januari 27, 1996 (umur 23)
Nao Ueki (植木 南央? Nao (なお)) (1997-08-12) Agustus 12, 1997 (umur 22)
Serina Kumazawa (熊沢 世莉奈? Seri-nu (せりーぬ)) (1997-04-17) April 17, 1997 (umur 22)
Haruka Kodama (兒玉 遥? Haruppi (はるっぴ)) (1996-09-19) Sèptèmber 19, 1996 (umur 23)
Rino Sashihara (指原 莉乃? Sasshii (さっしー)) (1992-11-21) Novèmber 21, 1992 (umur 26)
Yuki Shimono (下野 由貴? Shinamon (しなもん)) (1998-04-02) April 2, 1998 (umur 21)
Natsumi Tanaka (田中 菜津美? Natsumikan (なつみかん)) (2000-08-10) Agustus 10, 2000 (umur 19)
Chiyori Nakanishi (中西 智代梨? Chori (ちょり)) (1995-05-12) Mèi 12, 1995 (umur 24)
Natsumi Matsuoka (松岡 菜摘? Natsu (なつ)) (1996-08-08) Agustus 8, 1996 (umur 23)
Sakura Miyawaki (宮脇 咲良? Sakura (さくら)) (1998-03-19) Maret 19, 1998 (umur 21)
Anna Murashige (村重 杏奈? Anya (あーにゃ)) (1998-07-29) Juli 29, 1998 (umur 21)
Aoi Motomura (本村 碧唯? Aoitan (あおいたん)) (1997-05-31) Mèi 31, 1997 (umur 22)
Madoka Moriyasu (森保 まどか? Madoka (まどか)) (1997-07-26) Juli 26, 1997 (umur 22)
Haruka Wakatabe (若田部 遥? Wakachan (わかちゃん)) (1998-09-26) Sèptèmber 26, 1998 (umur 21)

Siswi pelatihan (kenkyūsei)[besut | besut sumber]

Generasi 1
  • Kyōka Abe (安陪 恭加?) (17 Juli 1997 di Fukuoka)
  • Mina Imada (今田 美奈?) (5 Maret 1997 di Fukuoka)
  • Maiko Fukagawa (深川 舞子?) (5 Juli 1999 di Fukuoka)
Generasi 2[13]
  • Yuka Akiyoshi (秋吉 優花?) (24 Oktober 2000 di Fukuoka)
  • Raira Ito (伊藤 来笑?) (31 Oktober 1998 di Ehime)
  • Yuriya Inoue (井上 由莉耶?) (15 Juni 1999 di Fukuoka)
  • Shino Iwahana (岩花 詩乃?) (1 April 2000 di Fukuoka)
  • Mashiro Ui (宇井 真白?) (31 Januari 2000 di Fukuoka)
  • Haruka Ueno (上野 遥?) (20 September 1999 di Fukuoka)
  • Izumi Umemoto (梅本 泉?) (15 Mèi 1997 di Fukuoka)
  • Kanna Okada (岡田 栞奈?) (26 Juni 1997 di Fukuoka)
  • Naoko Okamoto (岡本 尚子?) (4 April 1996 di Fukuoka)
  • Manami Kusaba (草場 愛?) (17 Oktober 1995 di Fukuoka)
  • Yui Kouzina (神志那 結衣?) (24 Januari 1998 di Fukuoka)
  • Izumi Goto (後藤 泉?) (27 September 1997 di Fukuoka)
  • Hiroka Komada (駒田 京伽?) (21 November 1996 di Miyazaki)
  • Riko Sakaguchi (坂口 理子?) (26 Juli 1994 di Fukuoka)
  • Meru Tashima (田島 芽瑠?) (7 Januari 2000 di Fukuoka)
  • Yuuka Tanaka (田中 優香?) (7 Juni 2000 di Fukuoka)
  • Marika Tani (谷 真理佳?) (5 Januari 1996 di Fukuoka)
  • Asuka Tomiyoshi (冨吉 明日香?) (20 September 1997 di Miyazaki)
  • Mio Tomonaga (朝長 美桜?) (17 Mèi 1998 di Fukuoka)
  • Mai Fuchigami (渕上 舞?) (21 September 1996 di Fukuoka)
  • Marina Yamada (山田 麻莉奈?) (24 Maret 1995 di Fukuoka)

Mantan anggota[besut | besut sumber]

Tim H[besut | besut sumber]

  • Yui Komori (古森 結衣? Yui (ゆい)) (2 Dhésèmber 1997), mundur 18 Agustus 2012[14]
  • Yuko Sugamoto (菅本 裕子? Yukosu (ゆうこす)) (20 Mèi 1994), mundur 18 Agustus 2012
  • Airi Taniguchi (谷口 愛理? Airisu (あいりす)) (14 Maret 1999), mundur 18 Agustus 2012

Kenkyusei[besut | besut sumber]

  • Ayaka Nakanishi (仲西 彩佳? Ayakyan-man (あやきゃんまん)) (23 Maret 1996), mundur 18 Agustus 2012
  • Sayaka Eto (江藤 彩也香? Sāyan (さあやん)) (9 September 1997), mundur 18 Agustus 2012

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. "FAKB48の妹分・福岡拠点の“HKT48”誕生へ!". Career Oricon (ing basa Jepang). (Kaunduh 13/11/12)
  2. "HKT48、福岡の第1期生24人が合格". Sankei Sports (ing basa Japanese). Diarsip saka sing asli ing 2011-07-13. (Kaunduh 13/11/12)
  3. a b c "HKT48 :次は福岡発! AKB48妹プロジェクト始動". Mainichi Shimbun Digital Co.Ltd (ing basa Jepang). Diarsip saka sing asli ing 2012-07-15. (Kaunduh 13/11/12)
  4. ホークスタウン、アイドル「HKT48」の劇場誘致 2011-05-04 Nikkei Shimbun}}
  5. "HKT48第1期生劇場公演初日決定記者会見完全レポート". Scramble Egg. 2011-01-23. (Kaunduh 13/11/12)
  6. ついに九州・福岡に上陸 『HKT48』始動!
  7. "HKT48、福岡の第1期生24人が合格". Sanspo. Diarsip saka sing asli ing 2011-07-13. (Kaunduh 13/11/12)
  8. a b "HKT48、西武ドームで初代21人お披露目 AKBグループ最年少の平均年齢13.8歳". Oricon. (Kaunduh 13/11/12)
  9. "What's HKT48". HKT48. (Kaunduh 13/11/12)
  10. "HKT48 11・26福岡で初公演!感極まり涙のメンバーも". Sponichi Annex. 14 November 2011. (Kaunduh 13/11/12)
  11. "HKT48 初の出張公演のご案内". HKT48. (Kaunduh 13/11/12)
  12. a b "HKT48、チームHを結成 16名の美少女が勢ぞろい". Infoseek Woman. 2012-03-05. (Kaunduh 13/11/12)
  13. ""HKT48 members profiles"". Situs resmi HKT48 (ing basa Jepang). (Kaunduh 13/11/12)
  14. "【お知らせ】". HKT48. 2012-8-18.  Priksa gandra date ing: |date= (pitulung)(Kaunduh 13/11/12)