Aki Takajo

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Aki Takajo
高城 亜樹
Aki Takajo
Aki Takajo sing wis kalebu anggota Tim J JKT48 ing Jakarta, Indonesia
Latar wuri

Aki Takajo (高城 亜樹 Takajō Aki?, lair ing Tokyo, 3 Oktober 1991; umur 24 taun) ya iku idola Jepang anggota grup idola JKT48 lan unit French Kiss saka AKB48. Sakdurungé pindah nig JKT48, Aki Takajo iku anggota AKB48 tim A.

Karier[besut | besut sumber]

Taun 2008

Ing wulan april 2008, Aki lulus Audisi Kènkyusèi kaping telu AKB48 (Angkatan 6). Alasan mlebu AKB48 ya iku "ingin dadi Akrtis"[1]. Aki seneng ulah raga, kegiatan ekstrakulikulèr sing diwiwiti awit kelas 1 SMP nganti kelas 2 SMA ya iku Tènis, nanging mandhek amerga mlebu AKB48.[1][2] Aki uga prigel anggoné Mangsak lan ndamel kuwè.[3][4]

Aki manggung kapisan ing Hibiya Open-Air Concert Hall kanggo konser AKB48 "Live DVD wa Derudarou kedo, Yappari Nama ni Kagiru ze!".Pertunjukan kapisan Aki ing Teater AKB48 ing 19 Oktober 2009 dadi pengganti Haruna Kojima ing panggung tim A 5th Stage "Renai Kinshi Jourei". Lajeng, ora nganti wektu 71 dina awit debut kapisan ing teater AKB48, status Aki saka karya siswa dadi anggota Tim A ing desember 2008. Promosi iku dadikné Aki karya siswa paling cepet mundhak statusé dadi anggota.[5]

Diskografi[besut | besut sumber]

Karo AKB48[besut | besut sumber]

  • Ing "Iiwake Maybe"
    • "Tobenai Agehachou" (飛べないアゲハチョウ?) karo Under Girls
  • Kalebu "River"
    • "Kimi no Koto ga Suki dakara" (君のことが好きだから?) karo Under Girls
  • Kalebu "Sakura no Shiori"
    • "Enkyori Poster" (遠距離ポスター?) karo Tim PB
  • "Ponytail to Shushu"
    • "Majijo Teppen Blues" (マジジョテッペンブルース?)
  • "Heavy Rotation"
    • "Lucky Seven" (ラッキーセブン?)
    • "Yasai Sisters" (野菜シスターズ?) karo Yasai Sisters
  • "Beginner"
  • "Chance no Junban"
    • "Yoyakushita Christmas" (予約したクリスマス?)
    • "Kurumi to Dialogue" (胡桃とダイアローグ?) karo Tim A
  • "Sakura no Ki ni Narō"
  • "Dareka no Tame ni (What can I do for someone?)" (誰かのために -What can I do for someone?-?)
  • "Everyday, Katyusha"
    • "Kore kara Wonderland" (これからWonderland?)
    • "Yankee Soul" (ヤンキーソウル?)
  • "Flying Get"
    • "Seishun to Kizukanai mama" (青春と気づかないまま?)
    • "Yasai Uranai" (野菜占い?) karo Yasai Sisters 2011
  • "Kaze wa Fuiteiru"
  • Kalebu "Ue kara Mariko"
    • "Noel no Yoru" (ノエルの夜?)
    • "Rinjin wa Kizu Tsukanai" (隣人は傷つかない?) karo Tim A
  • "Give Me Five!"
    • "Hitsujikai no Tabi" (羊飼いの旅?) karo Special Girls B
  • "Manatsu no Sounds Good!"
    • "Gugutasu no Sora" (ぐぐたすの空?) karo Gugutasu Senbatsu
  • Kalebu "Gingham Check"
    • "Nante Bohemian" (なんてボヘミアン?) karo Under Girls
  • Kalebu "Eien Pressure"
    • "Totteoki Christmas" (とっておきクリスマス?)

Lagu unit pertunjukan teater[besut | besut sumber]

AKB48[besut | besut sumber]

Team A 5th Stage "Renai Kinshi Jourei"
  1. "Kuroi Tenshi" (黒い天使?)
  2. "Heart Gata Virus" (ハート型ウイルス?)
Pengganti kanggo Haruna Kojima
Team K 4th Stage "Saishuu Bell ga Naru"
Pengganti kanggo kabeh lagu kaliyan Sae Miyazawa
Team K 5th Stage "Sakaagari"
  1. "Ai no Iro" (愛の色?)
Pengganti kanggo Sae Miyazawa
Theatre G-Rosso "Yume o Shinaseru Wake ni Ikanai"
  1. "Tonari no Banana" (となりのバナナ?)
Cadangan kanggo Tomomi Kasai, Reina Fujie, Haruka Nakagawa, Misaki Iwasa
  1. "Hajimete no Jelly Beans" (初めてのジェリービーンズ?)
Cadangan kanggo Sae Miyazawa, Reina Fujie, Sayaka Nakaya, Mariya Suzuki
Team A 6th Stage "Mokugekisha"
  1. "Enjou Rosen" (炎上路線?)

JKT48[besut | besut sumber]

Team J 1st Stage "Renai Kinshi Jourei"
  1. "Aturan Anti Cinta" ("Renai Kinshi Jourei")

Penampilan[besut | besut sumber]

Serial drama[besut | besut sumber]

Acara varietas[besut | besut sumber]

Program informasi[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ a b "フレンチ・キス、デビューシングルで青春恋愛ドラマに挑戦". Natalie. 2010-7-20. Retrieved 2012-08-28.  Check date values in: |date= (help)
  2. ^ "あきちゃのQ&Aタイム!*". あきちゃのティータイム. 2010-6-16. Retrieved 2012-08-28.  Check date values in: |date= (help)
  3. ^ "ゆきりん、21歳誕生日のサプライズ祝福に感激! ソロ活動についても改めて決意語る". Movie Collection. 2012-7-16. Retrieved 2012-08-28.  Check date values in: |date= (help)
  4. ^ "柏木由紀、21歳バースデー!メンバーからのサプライズに「今までで一番嬉しい」". Model Press. 2012-7-16. Retrieved 2012-08-28.  Check date values in: |date= (help)
  5. ^ "【AKB占い7】あきちゃ、充実した1年に". Sanspo. 2012-1-18. Archived from the original on 21 January 2012. Retrieved 4 February 2012.  Check date values in: |date= (help)

Pranala Njaba[besut | besut sumber]


Ana loop cithakan: Cithakan:Persondata

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Aki_Takajo&oldid=976370"