Shania Junianatha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Shania Junianantha
Shania Junianatha
Anggota tahap kaping pisan JKT48 lan Tim J JKT48
Latar wuri
Jeneng lair Shania Junianatha
Lair (1998-06-27) Juni 27, 1998 (umur 21)
Sala
Taun aktif 2004-sekarang aktif
2011-2019 JKT48
Agama Katulik

Shania Junianatha (lair ing Sala, 27 Juni 1998; umur 21 taun) utawa sing racaké diceluki Shania utawa Shanju, ya iku salah sawijing member JKT48, Shanju manggon ing Bekasi. Shania asalé saka kutha Sala, Jawa Tengah.

Profil[besut | besut sumber]

  • jeneng dawa: Shania Junianantha
  • Jeneng Panggilan: Shanju utawa Shania
  • Tanggal Lair: (1998-06-27) Juni 27, 1998 (umur 21)
  • Horoskop: Cancer
  • ndhuwur Awak: 166 cm
  • Golongan Darah: B
  • Tembung Perkenalan: Haaii.. manis dan selalu disiplin, namaku Shania~
  • Klub Sepakbola Favorit:-

Biografi[besut | besut sumber]

Shania ya iku anggota JKT48 génerasi kaping pisan, JKT48 ya iku "idol grup" sing dijenengi "sister" saka AKB48. Saiki Shania isih mengku sekolah ing SMP, kelas 9. Awit cilik shania wis berprofesi dadi modhèl. Shania lair ing 27 Juni 1998. Akèh penggemar ngira yèn shanju iku cah SMA, amarga miturut penggemare rai shanju iku ketok diwasa saka umuré. Jeneng celukan Shanju iku saka jeneng Shania Junianatha Bekal saka les peran, Shania kapisan muncul ing iklan TV Yakult karo artis cilik Amanda. Lajeng tampil ing sinétron pertamane ya iku "Burung Beo dan Penari Ular" produksi Arswendo ing taun 2004. Sukdurunge dadi anggota JKT48, Shania mèlu vokal grup sing jenenge "three Sano". Shania wis pirang-pirang dadi aktor ing sinétron TPI, mula karakter panggung cah cilik sing dhuweni golongan darah B iki metu. Ing panguripan sehari-hari shania seneng ndelok acara kartun Spongebob Squarepants lan maca komik Hai, Miiko!.

Karier[besut | besut sumber]

Shania lolos audisi JKT48 génerasi 1 ing tanggal 3 November 2011, nganti saiki taksih mlebu anggota JKT48 tim J saka génerasi 1.

Indonésia[besut | besut sumber]

Iklan televisi[besut | besut sumber]

Meet & Greet[besut | besut sumber]

Majalah[besut | besut sumber]

  • Majalah Teen edisi 277, terbit Sabtu, 17 Maret 2012 bareng JKT48
  • Majalah GADIS edisi JKT48
  • Majalah HAI edisi JKT48

Jepang[besut | besut sumber]

Konser[besut | besut sumber]

  • Encore ing konser dina kaping pindo AKB48 Request Hour Setlist Best 100 2012 (20 Januari 2012, Tokyo Dome City Hall,), 12 Anggotane [3]

Diskografi[besut | besut sumber]

tembang dhèwèkan[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "JKT 48 Rilis Video Musik Perdananya". Tribunnews.com. Dijupuk 16 January 2012. .
  2. JKT48 Berita Terbaru
  3. "AKB48 リクエストアワー セットリストベスト100 2012(2日目)" (ing basa Jepang). Scramble Egg. 2012-01-21. Dijupuk 23 January 2012. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]