SDN48

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
SDN48
ParabanSaturday Night 48
SakaAkihabara, Tokyo, Jepang
GénreJ-pop, pop
Mangsa akarya2009 (2009)–31 Maret 2012
LabèlUniversal Music
Sing magepokanAKB48, SKE48
AnggotaGenerasi 1
Generasi 2
Generasi 3
Tilas anggotaMantan anggota

SDN48 inggih punika grup wanita idola Jepang ingkang dipunyasa lan dipunprodhuseri Yasushi Akimoto. SDN48 dipunyasa ing taun 2009 dhedhasar konsèp "idola diwasa". Mantan anggota AKB48 Kayo Noro dipunpilih minangka kaptèn SDN48. Singèl kawiwitan grup punika, "Gagaga" dipunrilis déning label mayor Universal Music Japan ing surya 24 November 2010. Grup punika dipunnamani SDN48 amargi tampil kanthi tèratur saben Sabtu ndalu Minggu (Saturday Night) ing Teater AKB48, Akihabara, Tokyo. Punika, grup punika ugi tampil siyang utawi ndalu ing dinten biyasa. Sedaya anggota dipunlulusakèn kanthi massal ing tanggal 31 Maret 2012, lan sedaya kagiyatan SDN48 dipunnyatakakèn kapungkas.

Anggota[besut | besut sumber]

Generasi 1[besut | besut sumber]

Generasi 2[besut | besut sumber]

  • Yuki Aikawa
  • Akiko
  • Mana Ito
  • Aimi Oyama
  • Yuki Kimoto
  • Konan
  • Yui Takahashi

  • Marina Tsuda
  • Natsuko
  • Akane Fukuda
  • Yumi Fujikoso
  • Miyuu Hosoda
  • Rumi Matsushima

Generasi 3[besut | besut sumber]

  • Seara Kojo
  • Hitomi Komatani (Mantan anggota Tim A AKB48)
  • Saemi Shinahama
  • Siyeon
  • Hana Tojima (Mantan anggota Tim A AKB48)
  • Miray

Mantan anggota[besut | besut sumber]

  • Ayami Nakazato (Lulus 24 Dhésèmber 2009)
  • Sakura Fukuyama (Lulus Oktober 2010)
  • Kana Ito (Lulus Fèbruari 2011)
  • Yuka Ninomiya (Lulus Mèi 2011)
  • Tomomi Tanisaki (Lulus Mèi 2011)
  • Sayo Hayakawa
Magang
  • Yuki Iwata (Mundur, 24 September 2009)

Pertunjukan teater[besut | besut sumber]

Generasi 1
  1. SDN48 1st Stage "Yuuwaku no Garter": 1 Agustus 2009-28 Maret 2012
Generasi 2
  1. SDN48 1st Stage "Yuuwaku no Garter": 15 Mèi 2010-27 Maret 2012
Generasi 3
  1. SDN48 1st Stage "Yuuwaku no Garter": 9 Juli 2011-27 Maret 2012
  • Total: 338 kali pertunjukan, 49 pertunjukan ing antawisipun inggih punika pertunjukan 18 taun ing ngandap.

Diskografi[besut | besut sumber]

Singel[besut | besut sumber]

Tahun Singel Tangga lagu Album Angka penjualan Oricon[1]
JPN
[2]
KOR
[3]
Minggu pertama Total
2010 "Gagaga" 3 27 Next Encore 63.627 79.000
2011 "Ai, Chuseyo" 3 - 64.020 72.000
"Min Min Min" 3 - 72.584 83.000
"Kudokinagara Azabu-Jūban Duet With Mino Monta" 3 - 67.018 69.885
2012 "Makeoshimi Congratulation" 2 - - 74.459 90.507

Album kompilasi[besut | besut sumber]

Tahun Judhul Tangga album Angka penjualan
Oricon[4]
JPN
[2]
Penjualan minggu pertama Total penjualan
2012 Next Encore 1 48.085 50.312

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. "SDN48のシングル売り上げランキング". Oricon. Dijupuk 18 April 2011. 
  2. a b "SDN48 Japanese Discography on ORICON STYLE" (ing basa Jepang). Oricon. Dijupuk 2010-11-30. 
  3. "Gaon Chart" (ing basa Koréa). Gaon Chart. Dijupuk 2010-12-03. 
  4. "SDN48のアルバム売り上げランキング". Oricon. Dijupuk 18 March 2012. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:SDN48 Cithakan:AKB48