Bejen, Bejen, Temanggung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bejen
Désa
Nagara Indonésia
ProvinsiJawa Tengah
KabupatènTemanggung
KacamatanBejen
Pamaréntahan
 • Lurah désa-
Pepadhet-

Bejen iku salah sawijining désa ing Kacamatan Bejen, Kabupatèn Temanggung, Provinsi Jawa Tengah, Indonésia.[1] Désa iki jembaré: 574 ha kanthi sing ndunungi watara 2.297 jiwa.

Géografi[besut | besut sumber]

Salah siji saka 14 désa ing Kacamatan Bejen ya iku Désa Bejen sing dumunung ing èlevasi 600 m saka lumahing segara lan leté 34 km saka kutha krajan Kabupatèn Temanggung. Désa iki jembaré 574 ha kapérang dadi lahan sawah 63 ha lan lahan dudu sawah 511 ha. Ing désa Bejen ana 8 dhusun, dumadi saka 8 Rukun warga (RW) lan 14 Rukun tetangga (RT) lan gunggung 655 Rumah tangga[2].

Démografi[besut | besut sumber]

Padunung désa Bejen cacahé 2.297 jiwa dumadi saka 1.155 jiwa sing ndunungi lanang lan 1.142 jiwa wadon. Padunung umur 10 taun munggah duwé pagawéan minangka tani tuwuhan pangan, peternak, tani pakebonan, indhustri pengolahan, yasan, dedagangan, hotèl & restoran, pengangkutan & komunikasi, lan jasa-jasa.

Ékonomi[besut | besut sumber]

Tuwuhan pangan sing dibudidaya ing désa iki wujud pari lan jagung. Tuwuhan sayuran lan woh-wohan uga dikembangaké kaya ta durèn, rambutan, jambu wiji, gedhang lan katès. Déné tuwuhan pakebonan sing dikembangaké wujud kopi lan cengkèh. Sato iwèn sing dikembangaké ing désa iki wujud sapi, kebo, wedhus/domba, pitik buras, pitik Ras lan bèbèk.

Pendhidhikan[besut | besut sumber]

Padunung umur sadhuwuring 5 taun sing tamat PT/Universitas 47 jiwa, tamat Akademi 28, tamat SLTA/sadrajad 162, tamat SLTP/ sadrajad 319, tamat SD/sadrajad 839, ora tamat SD-, durung tamat SD 279 lan durung/ ora sekolah 136. Kanggo sarana pendhidhikan ana 2 unit TK, 1 unit SD, 1 unit SMP/Mts.

Rujukan[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]