Pagawéan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Pagawéan iku sajeroning makna sing jembar wujud tumindak utama kang dilakokaké manungsa. Ing makna sing luwih ciut, tumindak utama mau kanggo golèk dhuwit.

Ing sajarah Jawa, pagawéan ing kalangané wong cilik kang naté katulis tuwa ya iku dhalang lan pelawak kang katulis ing prasasti kuna abad kaping papat Masèhi.

Ing pacelaton padinan, pagawéan asring silih tembung karo profèsi.