Prasasti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Prasasti N saking Copan, Honduras ingkang ngambaraken Raja K,ac Yipyaj Chan K'awill ing taun 1839

Prasasti punika, sadaya rupa seratan ingkang boten katulis ing dluncang nanging wonten material ingkang atos. Kados ta séla, tembaga, lan sabanjuripun. Panemon prasasti ing sakepanggihan ngasilake situs arkéologi, dipun dadosake pratandha pungkasan ing mangsa jaman prasejarah, punika babagan sajroning sajarah kuna Indonésia kanthi masyarakat dèrèng sami tepang seratan, tumuju mangsa jaman sajarah ingkang sampun sami tepang kalian seratan. Èlmu ajar ingkang mbahas rupi-rupi babagan prasasti kasebut Epigrafi.

Kapurih Ugi Kersa Mriksani[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Prasasti&oldid=1089593"