Profèsi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Profesi iku pegawéyan sing mbutuhaké pelatihan lan kaprigelan ing sawijining ngèlmu tartamtu. Sawijining profèsi umumé ana asosiasiné, kodhe ètik, sarta prosès sertifikasi lan lisensi sing pancèn digiyaraké kanggo profèsi kasebut.

Wong sing nduwé profèsi tartamtu diarani profèsional. Sanajan mengkono, istilah profèsional uga digunakaké kanggo kegiyatan sing nampa bayaran, minangka kosok balèn tembung amatir. Tuladhané ya iku petinju profèsional nampa bayaran kanggo tandhing tinju sing dilakoni, déné ulah raga tinju padatan ora dianggep minangka profèsi.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Profèsi&oldid=976610"