Raul González

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Raúl González
Raul Gonzalez 2012 2.jpg
Raúl nalika ing taun 2012.
Katerangan priangga
Jeneng dawa Raúl González Blanco
Dhuwur 1.80 m (5 ft 11 in)[1]
Posisi main Penyerang
Katerangan klub
Tim saiki
Pensiun
Angka
Karir nom
1987—1990 San Cristóbal de los Ángeles
1990—1992 Atlético Madrid
1992—1994 Real Madrid
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1994 Real Madrid C 7 (13)
1994 Real Madrid B 1 (0)
1994–2010 Real Madrid 550 (228)
2010–2012 Schalke 04 66 (18)
2012–2015 Al Sadd 9 (0)
2015 New York Cosmos (30)
Tim nasional
1994 U-18 2 (4)
1995 U-20 5 (3)
1995–1996 U-21 9 (8)
1996 Spanyol 4 (2)
1996–2006 Spanyol 102 (44)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 5 Mèi 2012 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 9 September 2006 (UTC)

Raúl González Blanco, utawi Raúl (lair 27 Juni 1977; umur 43 taun) inggih punika minangka salah satunggaling juru main bal-balan asal nagara Spanyol ingkang main minangka penyerang. Wiwit mangsa 2012–13, piyambakipun main kanggé Al Sadd ing Liga Qatar sasapunipun kagabung kanthi status bébas transfer.[2]

Raúl sampun main kanggé Real Madrid ing tingkat senior wiwit 1994. Piyambakipun sampun main langkung saking 100 tetandhingan kanggé Tim Nasional Spanyol lan minangka pencetak gol ingkang kathah piyambak kanthi 44 gol. Piyambakpiun tampil sesarengan ing Timnas Spanyol ing Piala Dunia FIFA 1998, Euro 2000, Piala Dunia FIFA 2002, Euro 2004, lan Piala Dunia FIFA 2006.

Raul ugi mapan ing urutan angka 12 kanggé pencetak gol ingkang kathah piyambak ing sajarah bal-balan Spanyol kanthi 323 gol saking 741 tetandhingan. Sedaya gol mau minangka kanggé Real Madrid, lan punika damel piyambakipun mapan ing urutan angka 3 minangka pencetak gol ingkang kathah piyambak ing Real Madrid salawasing wekdal.

Piyambakipun mesthi migunakaken kaos kanthi nomer punggung angka 7 nalika main kanggé Spanyol, Real Madrid, lan Schalke 04.

Prestasi[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Pribadi[besut | besut sumber]

  • Piala Pichichi: 1999 lan 2001
  • Pemain Paling Apik Spanyol: mangsa 1996-1997
  • Penyerang Paling Apik UEFA: 2000, 2001, lan 2003
  • Pemain Paling Apik Piala Interkontinental 1998
  • Pemain Paling Apik versi Federasi Sajarah Sepak Bola Internasional (IFFSH) 1999
  • Ulah ragawan Terkemuka Spanyol 2000
  • Pencetak gol ingkang kathah piyambak angka 2 kali ing Liga Champions UEFA: mangsa 1999 lan 2000
  • Medali emas Royal’s Order kanggé Ulah ragawan 2006
  • Sepatu Perunggu Éropah 1999 lan 2001
  • Medali perunggu Pemain Paling Apik Donya FIFA 2001
  • Medali pérak Pemain Paling Apik Éropah 2002

Sanèsipun[besut | besut sumber]

Jroning Angka[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Klub Mangsa Liga Piyala Bawana Liyané Gunggung
Dhivisi Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol
Real Madrid C 1994–95 Dhivisi Segundha B 7 16 7 16
Real Madrid B 1994–95 Dhivisi Segundha 1 0 1 0
Real Madrid 1994–95 La Liga 28 9 2 1 0 0 30 10
1995–96 40 19 2 1 8 6 2 0 52 26
1996–97 42 21 5 1 47 22
1997–98 35 10 1 0 2 2 3 0 49 13
1998–99 37 25 2 0 8 3 2 1 49 29
1999–2000 34 17 4 0 15 10 4 2 57 29
2000–01 36 24 0 0 12 7 2 1 50 32
2001–02 35 14 6 6 12 6 2 3 55 29
2002–03 31 16 2 0 12 9 2 0 47 25
2003–04 35 11 7 6 9 2 2 1 53 20
2004–05 32 9 1 0 10 4 43 13
2005–06 26 5 0 0 6 2 32 7
2006–07 35 7 1 0 7 5 43 12
2007–08 37 18 1 0 8 5 2 0 48 23
2008–09 37 18 1 3 7 3 2 0 47 24
2009–10 30 5 2 0 7 2 39 7
Gunggung 550 228 37 18 132 66 22 11 741 323
Schalke 04 2010–11 Bundesliga 34 13 4 1 12 5 1 0 51 19
2011–12 32 15 3 2 11 4 1 0 47 21
Gunggung 66 28 7 3 23 9 2 0 98 40
Al Sadd 2012–13 QSL 22 9 12 3 0 0 34 12
2013–14 17 2 5 2 5 0 27 4
Gunggung 39 11 17 5 5 0 61 16
New York Cosmos 2015 NASL 28 8 2 0 2 1 32 9
Gunggung 28 8 2 0 2 1 32 9
Gunggung karir 691 291 63 26 160 75 26 12 940 404

Nagara[besut | besut sumber]

Gol Adhedhasar Taun
Taun Panampilan Gol
1996 4 1
1997 6 0
1998 10 4
1999 9 10
2000 11 3
2001 9 5
2002 9 6
2003 10 8
2004 13 3
2005 12 2
2006 9 2
Gunggung 102 44

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Raul". FC Schalke 04. Retrieved 8 April 2012.
  2. Livio Caferoglu (12 May 2012). "Official: Al Sadd announce signing of Raul". Goal.com.