Raul González

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Raúl
Raul Gonzalez Blanco Schalke.jpg
Raúl nalika main kangge Schalke 04.
Katerangan priangga
Jeneng dawa Raúl González Blanco
Dhuwur 180 m (590 ft 6.6 in)[1]
Posisi main Penyerang
Katerangan klub
Tim saiki
Al Sadd
Angka
Karir nom
1987—1990 San Cristóbal de los Ángeles
1990—1992 Atlético Madrid
1992—1994 Real Madrid
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1994 Real Madrid C 7 (13)
1994 Real Madrid B 1 (0)
1994–2010 Real Madrid 550 (228)
2010–2012 Schalke 04 66 (18)
2012– Al Sadd 0 (0)
Tim nasioanl
1994 U-18 2 (4)
1995 U-20 5 (3)
1995–1996 U-21 9 (8)
1996 Spanyol 4 (2)
1996–2006 Spanyol 102 (44)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 5 Mei 2012 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 9 September 2006 (UTC)
Jeneng iki migunakake cara panjenengan Spanyol; jeneng kulawarga kapisan utawa jeneng kulawarga paternale yaiku González lan jeneng kulawarga kaloro utawa maternale yaiku Blanco.

Raúl González Blanco, utawi Raúl (lair 27 Juni 1977; umur 39 taun) inggih punika minangka salah satunggaling pemain bal-balan asal nagara Spanyol ingkang main minangka penyerang. Wiwit musim 2012–13, piyambakipun main kangge Al Sadd ing Liga Qatar sasapunipun kagabung kanthi status bebas transfer.[2]

Raúl sampun main kangge Real Madrid ing tingkat senior wiwit 1994. Piyambakipun sampun main langkung saking 100 pertandhingan kangge Tim Nasional Spanyol lan minangka pencetak gol paling kathah kanthi 44 gol. Piyambakpiun tampil sesarengan ing Timnas Spanyol ing Piala Dunia FIFA 1998, Euro 2000, Piala Dunia FIFA 2002, Euro 2004, lan Piala Dunia FIFA 2006.

Raul ugi mapan ing urutan angka 12 kangge pencetak gol paling kathah ing sejarah bal-balan Spanyol kanthi 323 gol saking 741 pertandhingan. Sedaya gol kasebut minangka kangge Real Madrid, lan punika damel piyambakipun mapan ing urutan angka 3 minangka pencetak gol paling kathah ing Real Madrid salawasing wekdal.

Piyambakipun mesthi migunakaken kaos kanthi nomer punggung angka 7 nalika main kangge Spanyol, Real Madrid, lan Schalke 04.

Prestasi[besut | besut sumber]

Klub[besut | besut sumber]

Pribadi[besut | besut sumber]

  • Piala Pichichi: 1999 lan 2001
  • Pemain Paling Apik Spanyol: musim 1996-1997
  • Penyerang Paling Apik UEFA: 2000, 2001, lan 2003
  • Pemain Paling Apik Piala Interkontinental 1998
  • Pemain Paling Apik versi Federasi Sejarah Sepak Bola Internasional (IFFSH) 1999
  • Ulah ragawan Terkemuka Spanyol 2000
  • Pencetak gol paling kathah angka 2 kali ing Liga Champions UEFA: musim 1999 lan 2000
  • Medali emas Royal’s Order kangge Ulah ragawan 2006
  • Sepatu Perunggu Éropah 1999 lan 2001
  • Medali perunggu Pemain Paling Apik Donya FIFA 2001
  • Medali perak Pemain Paling Apik Éropah 2002

Sanesipun[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Raul". FC Schalke 04. Dijupuk 8 April 2012. 
  2. ^ Livio Caferoglu (12 May 2012). "Official: Al Sadd announce signing of Raul". Goal.com. 


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Raul_González&oldid=1100389"