Pencak Silat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Tetarungan pencak silat ing kutha Jakarta

Pencak Silat utawa Silat (olah yuda migunakaké olah kaprajuritan) ya iku seni bela diri Asia sing ngoyot saka budaya Melayu. Seni bela diri iki kawentar ing Indonésia, Malaysia, Brunei, lan Singapura nanging bisa uga tinemon ing sawetara suku liyané ing rumpun Melayu kayata Filipina Kidul lan Thailand Kidul.

Babon organisasi pencak silat ing Indonésia ya iku IPSI (Ikatan Pencak Silat Indonésia). Persilat (Persekuthuan Pencak Silat Antara Bangsa), iku organisasi sing anggotané Indonésia, Singapura, Malaysia lan Brunei Darussalam kanggo dadi wahana federasi-federasi pencak silat ing sawetara nagara.

Organisasi Pencak Silat[sunting | besut sumber]

  • PERSILAT- Persekuthuan Pencak Silat Antara Bangsa
  • IPSI - Ikatan Pencak Silat Indonesia
  • PESAKA Malaysia - Persekuthuan Silat Kebangsaan Malaysia
  • PERSISI - Persekuthuan Silat Singapore
  • EPSF - European Pencak Silat Federation

Nganti tekan saiki Anggota Organisasi Pencak Silat sing wis kapratèlan ing PERSILAT gunggungé ana 33 organisasi ing saindenging jagad.

Pranala njaba[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pencak_Silat&oldid=1013026"