Taman Mini Indonesia Indah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Logo Taman Mini Indonésia Indah
Gambar:Indonésia in miniature, Taman Mini Indonésia Indah.jpg
Danau kang nggambarake Pulo Indonésia ing Taman Mini Indonésia Indah

Taman Mini Indonésia Indah (TMII) ya iku kawasan taman wisata kang témané budaya Indonésia ing Jakarta Wétan.[1] Ambane kurang luwih 250 kilometer persegi iki ana ing koordinat 6°18′6.8″S, 106°53′47.2″E.[1] Taman iki kalebu rangkuman kebudayaan bangsa Indonésia, kang nduwèni aspek kauripan saben dinane masyarakat 26 propinsi Indonésia (ing taun 1975) kang ditampilake ing anjungan laladan berarsitektur tradisional, sarta nampilake aneka pakean, tarian lan tradisi laladan.[1] saliyane iku, ing tengah-tengahe TMII ana danau kang nggambarake miniatur kepulauan Indonésia ana ing tengah-tengahe, kereta gantung, macem-macem muséum, lan Teater IMAX Keong Mas lan Teater Tanah Airku), sarana rekreasi iki ndadekake TMIII kalebu salah sijine kawasan wisata paling misuwur lan unggul ing ibu kota.[1]

Logo lan maskot[besut | besut sumber]

TMII duwé logo kang ing intine ana huruf TMII, Singkatan saka "Taman Mini Indonésia Indah".[2] Maskot arupa tokoh wayang Hanoman kang jenenge NITRA (Anjani Putra).[2] Maskot Taman Mini "Indonésia Indah" iki diresmikake déning Siti Hartinah utawa kang dikenal kanthi asma Ibu Tien Soeharto, bareng karo dwi windu usia TMII, ing taun 1991.[2]

Bangunan keagamaan[besut | besut sumber]

Bangunan keagamaan diwakili déning omah ibadah agama resmi kang diakui ing Indonésia, iku kanggo nggambarake toleransi lan keselarasan hubungan antar agama ing Indonésia.[2] Bangunan-bangunan keagamaan iku ya iku.[2]

Bagian-bagian TMII[besut | besut sumber]

Sarana rekreasi[besut | besut sumber]

Keong Mas
  • Istana Anak-anak Indonésia
  • Kereta gantung
  • Perahu Angsa Arsipel Indonésia
  • Taman Among Putro
  • Taman Ria Atmaja
  • Désa Wisata
  • Kolam renang Snow Bay

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d (id)Indonésia Mini di Taman Mini Indonésia Indah (Dipuntingali tanggal 5 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e (id)Taman Mini Indonésia Indah (TMII) (Dipuntingali tanggal 5 Juli 2011)