Taman Mini Indonesia Indah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Logo Taman Mini Indonésia Indah
Gambar:Indonésia in miniature, Taman Mini Indonésia Indah.jpg
Danau kang nggambaraké Pulo Indonésia ing Taman Mini Indonésia Indah

Taman Mini Indonésia Indah (TMII) ya iku kawasan taman wisata kang témané budaya Indonésia ing Jakarta Wétan.[1] Ambane kurang luwih 250 kilomèter pasagi iki ana ing koordinat 6°18′6.8″S 106°53′47.2″E / 6.301889°S 106.896444°E / -6.301889; 106.896444.[1] Taman iki kalebu rangkuman kabudayan bangsa Indonésia, kang duwé aspek kauripan saben dinane masarakat 26 provinsi Indonésia (ing taun 1975) kang ditampilake ing anjungan laladan berarsitektur tradhisional, sarta nampilake aneka pakean, jogèd lan tradisi laladan.[1] saliyané iku, ing tengah-tengahe TMII ana tlaga kang nggambaraké miniatur kepulauan Indonésia ana ing tengah-tengahe, kereta gantung, warna-warna musiyum, lan Teater IMAX Keong Mas lan Teater Tanah Airku), sarana rekreasi iki ndadèkaké TMIII kalebu salah sijiné kawasan wisata paling misuwur lan unggul ing kutha krajan.[1]

Logo lan maskot[besut | besut sumber]

TMII duwé logo kang ing intine ana huruf TMII, Singkatan saka "Taman Mini Indonésia Indah".[2] Maskot arupa tokoh wayang Hanoman kang jenenge NITRA (Anjani Putra).[2] Maskot Taman Mini "Indonésia Indah" iki diresmikake déning Siti Hartinah utawa kang dikenal kanthi asma Ibu Tien Soeharto, bareng karo dwi windu usia TMII, ing taun 1991.[2]

Wangunan keagamaan[besut | besut sumber]

Wangunan keagamaan diwakili déning omah ngibadah agama resmi kang diakui ing Indonésia, iku kanggo nggambaraké toleransi lan keselarasan gayutan antar agama ing Indonésia.[2] Wangunan-yasan keagamaan iku ya iku.[2]

Pérangan-pérangan TMII[besut | besut sumber]

Sarana rekreasi[besut | besut sumber]

Keong Mas
  • Pura Anak-anak Indonésia
  • Kereta gantung
  • Perahu Angsa Arsipel Indonésia
  • Taman Among Putro
  • Taman Ria Atmaja
  • Désa Wisata
  • Bèji Snow Bay

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d Indonésia Mini di Taman Mini Indonésia Indah (Dipuntingali tanggal 5 Juli 2011)
  2. ^ a b c d e Taman Mini Indonésia Indah (TMII) (Dipuntingali tanggal 5 Juli 2011)