Musiyum Purna Bhakti Pertiwi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Musiyum Purna Bhakti Pertiwi

Musiyum Purna Bhakti Pertiwi (MPBP) dipunyasa déning Yayasan Purna Bhakti Pertiwi saha dipunprakarsani Tien Soeharto.[1] Musiyum punika manggèn wonten ing salebetipun Taman Mini Indonésia Indah (TMII).[2] Musiyum punika isinipun koleksi barang-barang cindera mata ingkang wonten gèndhèng cènèngipun kaliyan lelampahan pengabdian Présidhèn Républik Indonésia ingkang kaping kalih inggih punika Soeharto.[2]

Sajarah[besut | besut sumber]

Musiyum punika dipunkepyakaken tanggal 23 Agustus 1993 déning Soeharto.[1] Musiyum punika dipunkepyakaken sesarengan kaliyan dinten ambal warsa ingkang kaping 70 garwanipun ingggih punika Tien Soeharto.[1] Musiyum punika wiyaripun 25.095 mèter pasagi saha dipunyasa wonten ing siti ingkang wiyaripun 19,7 hèktar.[1]

MPBP isinipun éwon barang-barang ingkang ngemu sajarah tumrap pengabdian Soeharto.[1] Wiwit bundhel-bundhel naskah pidhato, senapan ingkang dipun-ginakaken wonten ing jaman révolusi, rasukan-rasukan dinas militèr, ngantos KRI Harimau, kapal perang ingkang dipun-ginakaken wonten ing Operasi Mandala saha pembebasan Irian Jaya nalika taun 1963.[1] Sadèrèngipun barang-barang punika dipunsimpen déning Tien Soeharto lajeng dipunmusiyumaken.[1]

Arsitèktur lan kolèksi[besut | besut sumber]

Musiyum Purna Bhakti Pertiwi punika wujud yasan saha arsitèkturipun mèmper kaliyan sega tumpeng utawi gunungan.[1] Wangun punika nglambangaken raos pangucap syukur.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i soehartocenter.com(dipunundhuh tanggal 5 Oktober 2011)
  2. a b today.co.id(dipunundhuh tanggal 5 Oktober 2011)