Akuarium

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Akuarium ing kebon kéwan Brisbol

Akuarium ya iku salah sawijiné vivarium. Biyasané digawé saka bahan kang transparan kang digawé saka gelas utawa plastik.[1] Bahan kang kanggo nggawé akuarium kalebu bahan kang kuwat supaya ora gampang pecah.[1]

Akuarium biyasané kanggo wadhah kéwan lan tanduran banyu kayata iwak.[1] Saliyané iwak uga kena kanggo wadhah invertebrata, amfibi, mamalia laut lan reptil).[1] Akuarium uga bisa dadi muséum iwak ing panggonan-panggonan wisata.[1] Ngingoni iwak ing akuarium kalebu hobi kang misuwur.[1]

Akuarium kang sepisanan digawé ing London, Inggris.[1] Akuarium iki digawé ing taun 1853.[1] Sawisé iku teknologi kang kanggo nggawé akuarium uga saya canggih saéngga ditemokaké sistem panyaringan lan panerangan arupa lampu-lampu lan hiasan ing akuarium.[1]

Piranti[besut | besut sumber]

Kompa udhara akuarium arupa piranti kanggo nglebokaké udhara menyang njero banyu akuarium liwat difuser, saéngga hawa pecah dadi glembung-glembung cilik.[2] Glembung-glembung iki nambah kadhar oksigen ing banyu.[2]

Alat iki digawé saka logam.[2] Wanguné kaya kothak segi papat kang bagéyan dhasaré rada nongol mengarep.[2] Ing bagéyan mburi dipasang kabel listrik.[2] Nalika alat iki digunakaké, kabel listrik iku dihubungaké menyang sumber listrik.[2] Ing tengah-tengah bagéyan ngarep ana rodha kang digawé saka plat logam kang wujudé bunder.[2] Nalika dihubungaké karo arus listrik, rodha iki banjur mubeng lan ngobahaké kompa kang manggon ing sisihé.[2] Ing ngarep kompa ana pipa logam kang cacahé loro.[2] Pipa kang sijiné gunané kanggo ngisep udhara lan pipa kang sijiné manèh kanggo ngetokaké udhara nalika akuarium diuripké kanthi dihubungaké ing listrik.[2]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i (id)tamanmini.com(diaksès tanggal 29 Juni 2011)
  2. ^ a b c d e f g h i j (id)seaworldindonesia.com(diaksès tanggal 29 Juni 2011)


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Akuarium&oldid=976506"