Pipa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pipa plastik (PVC)

Pipa minangka salah sawijining jinis bagean tubulus utawa silinder kothong, biasane nanging ora kudu bagean salib bunder, utamane digunakake kanggo ngirim zat sing bisa mili  saka—cairan lan gas ( cairan ), slurries, bubuk lan massa padhet cilik. Uga bisa digunakake kanggo aplikasi struktural ; pipa kothong adoh banget saben bobot unit tinimbang anggota sing padhet.

"Pipa" lan "tabung" tegese tingkat kaku lan permanen, dene selang (utawa hosepipe) biasane portebel lan fleksibel. Majelis pipa meh mesthi dibangun kanthi nggunakake kelengkapan kaya ta sikut, tees, lan liya-liyane, nalika tabung bisa dibentuk utawa ditekuk dadi konfigurasi khusus. Kanggo bahan sing fleksibel, ora bisa dibentuk, utawa ing endi konstruksi diatur kode utawa standar, rakitan tabung uga dibangun kanthi nggunakake kelengkapan tabung.

Pamasangan pipa ing dalan Belo Horizonte, Brasil

Referensi[besut | besut sumber]