Bubuk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bubuk wesi

Wêdakakêna minangka salah sawijining jinis zat garing, bahan padhet sing akeh kasusun saka partikel sing apik banget sing bisa mili kanthi bebas nalika digoyang utawa miring. Powder minangka sub-kelas khusus bahan granular, sanajan istilah bubuk lan granular kadang-kadang digunakake kanggo mbedakake kelas bahan sing beda. Utamane, bubuk nyebutake bahan-bahan granular sing ukuran gandum luwih apik, mula cenderung kanggo mbentuk gumpalan nalika mili. Granular nuduhake bahan granular coarser sing ora cenderung wujud gumpalan kajaba yen teles.