Jaipongan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jaipongan

Jaipongan ya iku seni jogèd kang lair saka tlatah Bandung.[1] Gugum Gumbiro ya iku wong kang gagas jogèd jaipong.[2] Dhèwèké merhatekake kesenian rakyat kang salah sajine ya iku Ketuk Tilu dadekaké ngerteni lan ngenali obahan jogèd tradisi kang ana ing Kliningan/Bajidoran utawa Ketuk Tilu.[2] Gerak-gerak bukaan, pencugan, nibakeun lan akèh jinis gerak mincid saka pirang-pirang kesenian kang cukup duwé inspirasi kanggo ngembangaké jogèd utawa kesenian kang saiki dikenal karo sebutan Jaipongan.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. www.swaberita.com (diundhuh tanggal 1 Juni 2011)
  2. a b c www.javatoursandtravel.co.id (diundhuh tanggal 1 Juni 2011)