Sutawijaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Danang Sutawijaya (lahir: ? - wafat: Jenar, 1601) utawa kang asring diarani Panembahan Senapati ya iku wong kang ngedekaké Kesultanan Mataram lan mimpin dadi raja kang pisanan awit taun 1584-1601, kanthi gelar Panembahan Senopati ing Alaga Sayidin Panatagama Khalifatullah Tanah Jawa.


Sing mengku  sadurungé:
Ki Ageng Pamanahan
Panembahan Mataram
1584 - 1601
Diganti déning:
Prabu Hanyakrawati