Pèsta Olahraga Negara-Negara Asia Kidul-wétan 2011

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Pesta Ulah raga Asia Tenggara ke-26 (2011)
26th SEA Games 2011
Logo Pesta Ulah raga Asia Tenggara ke-26 (2011)
Slogan: "United & Rising" ("Bersatu & Bangkit")
Tuan rumah Jakarta & Palembang
Jumlah negara peserta 11 Nagara/Kontingen ASEAN
Jumlah atlet ± 6000 Atlet (Perkiraan)
Jumlah pertandingan 545 dalam 44 Cabang Ulah raga[1]
Upacara pembukaan 11 November 2011
Upacara penutupan 22 November 2011
Diresmikan oleh Susilo Bambang Yudhoyono
Presiden Republik Indonesia
Janji atlet Dedeh Herawati
Janji wasit Eko Sunarto
Pembawa obor Susi Susanti

SEA Games 2011 utawa Pèsta Ulah raga Nagara-Nagara Kidul-wétan 2011 ya iku sawijining event ulah raga kang ana ing wewengkon Asia Kidul-wétan ana ing taun 2011.[2] Tembung Pesta Ulah raga Nagara-Nagara Kidul-wétan kaasal (saka tembung Inggris ya iku South East Asian Games 2011 kang diselenggarakake jroning 12 dina ing taun 2011 ya iku ing Jakarta lan Palembang, Indonésia, kang katepatan ing tanggal 11-22 November 2011.

Partunjukan kembang geni sabanjuré panyumetan obor kang dadi pertanda diwiwiti SEA Games XXVI ing Stadion Gelora Sriwijaya, Palembang, Sumatra Kidul, Indonésia ing tanggal kang istawiwa ya iku Jumat, 11-11-2011.

Kutha krajan Jakarta wis nate ping telu ngadakake SEA Games, yaktu ing taun 1979, 1987, lan 1997.[2] Palembang arep nyathet sejarah dadi kutha kang nomer telu kang ngadakake SEA Games ing jabane kutha krajan nagara sawise Chiang Mai lan Nakhon Ratchasima, Thailand.[2]

Ing mulane pamaréntah war-warakake SEA Games 2011 arep dianakake ing papat provinsi, ya iku Jawa Kulon, Jawa Tengah, Jakarta, lan Sumatra Kidul.[3] Bandung lan Semarang dipilih dadi nominasi tuan omah SEA Games 2011 nyusul janji Wakil Presiden Muhammad Jusuf Kalla nalika pilihan tuan rumah Pekan Ulah raga Nasional 2012.[3] Nanging, kanggo ngoptimalake kaleksanane, Ketua KOI lan KONI, Rita Subowo, nunjuk 2 kutha liyane, ya iku Jakarta lan Palembang minangka supporting hosts.[3] Nanging kaleksanane ing papat provinsi iki akhire ditinggalke, lan tuan rumah diwenehi amung Palembang lan Jakarta.[3] Presiden Susilo Bambang Yudhoyono wis menehisaran yen loro provinsi wis cukup kanggo ngadakake SEA Games 2011 Indonesia, kanthi alesan kanggo ngurangi biaya operasional, sarta ngganpangake anggone koordinasi kaleksanane.[3]

Cathetan Suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ Kalender Pelaksanaan SEA Games ke-26 tahun 2011
  2. ^ a b c (id)Indonesia 2011 (Dipuntingali tanggal 14 Agustus 2011)
  3. ^ a b c d e (id)SOUTH EAST ASIAN (SEA) GAMES - SEA GAMES INDONESIA 2011 (Dipuntingali tanggal 14 Agustus 2011)