Susi Susanti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Susi Susanti
Susi susanti.jpg
Katerangan pribadi
Jeneng jangkepLucia Francisca Susi Susanti
Nagara Indonésia Tasikmalaya, Indonesia
Dhuwur1.61 m (5 ft 3 12 in)
Tangan sing dipigunakakékanan
Tunggal putri
Urut dhuwur dhéwé1

Lucia Francisca Susi Susanti utawa kondhang karo Susi Susanti (Hanzi: 王蓮香, Pinyin: Wang Lian-xiang, lair ing Tasikmalaya, Jawa Kulon, 11 Fèbruari 1971; umur 49 taun) iku juru main bulu tangkis Indonésia.[1] Pemain bulutangkis putri paling apik kang tau diduwèni Indonesia iki saktemené uwes seneng karo permainan bulutangkis awit lungguh ing bangku SD.[2] Panjurung wong tuwané ndadèkaké dheknen mantep dadi atlet bulutangkis.[2] dhèwèké iyo wiwit karir bulutangkis ing klub pak leké, PB Tunas Tasikmalaya.[2] 2

Sawisé latihan kira-kira 7 taun suwiné lan menangak kejuaraan bulutangkis tingkat junior, ing taun 1985 dhèwèké pindah menyang Ibu Kota Indonésia.[2] iku wektu isih kelas 2 SMP, tanapi wis mikir serius ing donya bulutangkis.[2] dhèwèké nikah karo Alan Budikusuma, bareng-bareng ngraih medali emas ning Olimpiadé Barcelona 1992. Saliyané iku, susi tau ngintuk medali perunggu ing Olimpiadé Atlanta 1996.[2]

International Badminton Federation (saiki Badminton World Federation) nalika wulan Mèi 2004 maringi penghargaan Hall Of Fame karo Susi Susanti.[2] Pemain Indonesia liyané kang intuk penghargaan Hall Of Fame ya iku Rudy Hartono Kurniawan, Dick Sudirman, Christian Hadinata, lan Liem Swie King.[2]

Prestasi[2][besut | besut sumber]

Penghargaan[2][besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. [1] dipununduh tanggal 10 juni 2011
  2. a b c d e f g h i j [2] dipununduh tanggal 10 juni 2011