Golok

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Golok

Golok punika peso ageng ugi anggadahi bobot kang nduwèni mupangat kanggo piranti pawon, sawah, tegalan lan pusaka kang ana ing Asia Kidul-wétan. Golok uga biasa dimupangatake kanggo pusaka ing jroning silat.

Wujud golok dideleng saka ukuran, bobot, lan wangun wujudé aneka-werna kang ana ing padean. Wujud golok memper déning machete ananging golok nduwèni wangun kang cekak lan bobot kang abot lan asring digunakake ing babagan nebang semak utawa wit. Golok kang digawé saka, baja, wesi lan karbon kang luwi landep tinimbang peso.

Priksani ugi[sunting | besut sumber]

www.goloknaga.com

Pranala njaba[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Golok&oldid=984232"