Golok

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Golok

Golok punika peso ageng ugi gadhah bobot kang duwé mupangat kanggo piranti pawon, sawah, tegalan lan pusaka kang ana ing Asia Kidul-wétan. Golok uga biyasa dimupangatake kanggo pusaka ing sajeroning silat.

Wujud golok dideleng saka ukuran, bobot, lan wangun wujudé aneka-warna kang ana ing padean. Wujud golok memper déning machete ananging golok duwé wangun kang cekak lan bobot kang abot lan asring digunakaké ing babagan nebang semak utawa wit. Golok kang digawé saka, baja, wesi lan karbon kang luwi landep tinimbang peso.

Priksani ugi[besut | besut sumber]

www.goloknaga.com

Pranala njaba[besut | besut sumber]