Idep

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Idep.

Idep (basa Indonésia: Bulu mata), iku péranganing tlapukan (klopak mata) sing arupa lèr rambut-rambut.Ing basa krama sok diarani Imba.Rambut-rambut iki duwé fungsi kanggo nglindhungi supaya awu, kringet utawa banyu sing nètès saka bathuk ora mlebu menyang mata. Idep minangka rambut sing lembut banget.

Piranti kanggo nglentikaké lan ngandelaké idep diarani maskara.

Kaséhatan[besut | besut sumber]

A stye

Sawetara lelara sing magepokan karo idep ya iku antarané:

  • Madarosis ya iku rontoké idep.
  • Blepharitis ya iku iritasi ing pinggir klopak mata ya iku ing papan thukulé idep. Klopak mata katon abang lan krasa gatel.
  • Distichiasis iku idep sing tuwuh ora normal ing panggonan klopak mata.
  • Trichiasis iku idep sing thukulé manjero.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Anatomi
Sistem Utama
Sistem sirkulasi . Sistem pancernan . Sistem endokrin . Sistem pambuwangan . Sistem imun . Sistem integumen . Sistem limfatik . Sistem otot
Sistem saraf . Sistem reproduksi . Sistem ambegan . Sistem rangka
Organ
Anus . Diafragma . Faring . Ginjel . Ati . Irung . Jantung . Kelenjar adrenal . Kelenjar prostat . Kelenjar tiroid . Kulit . Lambung . Laring . Ilat . Limpa . Mata . Otot . Ovarium . Pankreas . Paru-paru . Payudara . Penis . Plasenta . Rahim . Rektum . Kuping . Testis . Umbai cacing . Usus gedhé . Usus alus . Vulva . Vesikula seminalis
Balung
Balung selangka (clavicula) . Balung pupu (femur) . Balung lengen ndhuwur (humerus) . Balung uwang (mandibula) . Balung dhengkul (patella) . Balung pengumpil (radius) . Tengkorak (cranium) . Balung gares (tibia) . Balung lengen (ulna) . Iga (costae) . Balung geger (vertebra) . Balung pinggul (pelvis) . Balung dhadha (sternum)
Kelenjar
Kelenjar payudara . Kelenjar idu . Kelenjar tiroid . Kelenjar paratiroid . Kelenjar adrenal . Kelenjar pituitari . Kelenjar pineal
Jaringan
Jaringan panyambung . Jaringan otot . Jaringan epitel . Jaringan saraf . Kelenjar
Bagéyan Awak
Badan . Bokong . Dhadha . Untu . Kemaluan . Sirah . Kulit . Gulu . Ilat . Mata . Tutuk . Geger . Sendhi . Kuping . Tungkai atas . Tungkai bawah . Ubun-ubun . Rai
Istilah liyané
Arteri . Lambé . Diafragma . Peritoneum . Rambut . Saraf . Vena