Iris (anatomi)

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Iris
Human Iris JD052007.jpg
Iris (werna biru). Struktur liya sing katon yakuwi pupil ing sisih tengah lan sing werna putih sclera saubengé iris.
Schematic diagram of the human eye en.svg
Schematic diagram of the human eye. (Iris labeled at upper left.)
Gray's subject #225 1012
Arteri long posterior ciliary arteries
Saraf long ciliary nerves, short ciliary nerves
MeSH Iris
Dorlands/Elsevier Iris
Disambig.svg
Artikel iki isiné ngenani Iris.Kanggo kagunaan liya, pirsani Iris (anatomi) (disambiguasi).

Iris iku sawijining membran jronin mata, kanggo ngontrol diameter lan ukuran pupil lan cacahing cahya sing bakal tumuju retina. "Werna mata" iku wernané, bisa ijo, biru, utawa coklat. Nanggapi cacahing cahya sing mlebu mata, otot sing nèmpèl ing iris ngembang utawa ngowahi ambané diafragma (aperture) ing tengahing, sing diarani pupil. Saya amba pupil, saya akèh cahya bisa mlebu ing sajroning mata.

Galeri[sunting | besut sumber]

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Iris_(anatomi)&oldid=822730"