Iris (anatomi)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Iris
Human Iris JD052007.jpg
Iris (warna biru). Struktur liya sing katon yakuwi pupil ing sisih tengah lan sing warna putih sclera saubengé iris.
Schematic diagram of the human eye en.svg
Schematic diagram of the human eye. (Iris labeled at upper left.)
Gray's subject #225 1012
Arteri long posterior ciliary arteries
Saraf long ciliary nerves, short ciliary nerves
MeSH Iris
Dorlands/Elsevier Iris

Masalah Lua ing Modul:Hatnote_list larik 170: attempt to call field 'disambiguate' (a nil value). Iris iku sawijining membran jronin mata, kanggo ngontrol diameter lan ukuran pupil lan cacahing cahya sing bakal tumuju retina. "Werna mata" iku wernané, bisa ijo, biru, utawa coklat. Nanggapi cacahing cahya sing mlebu mata, otot sing nèmpèl ing iris ngembang utawa ngowahi ambané diafragma (aperture) ing tengahing, sing diarani pupil. Saya amba pupil, saya akèh cahya bisa mlebu ing sajeroning mata.

Gladri[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]