Lènsa mata

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lènsa mata
Focus in an eye.svg
Cahya saka siji titik obyèk adoh lan cedhak difokusaké kanthi ngowahi lengkungan lènsa.
Schematic diagram of the human eye en.svg
Schematic diagram of the human eye.
Latin lens crystallina
Gray's subject #226 1019
MeSH Crystalline+lens

Lènsa mata iku struktur sing transparan jroning mata bebarengan karo kornéa sing mbantu mbiasaké cahya supaya fokus tumuju menyang retina. Lènsa mata, kanthi ngowahi wanguné, nduwèni fungsi ngowahi jarak fokus mata saéngga bisa fokus marang obyèk saka let sing béda-béda, lan mujudaké gambar obyèk sing cetha ing retina. Owah-owahan wangun lènsa iki diarani akomodasi lènsa.

Galeri[sunting | sunting sumber]

Referensis[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lènsa_mata&oldid=822616"