Maskara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tabung maskara lan aplikator tongkat

Mascara minangka salah sawijining jinis kosmetik sing umum digunakake kanggo nambah bulu mata . Bisa dadi peteng, kenthel, dawa, lan / utawa netepake bulu mata. Biasane nganggo salah siji saka telung bentuk — cair, bubuk, utawa krim — produk maskara modern duwe macem-macem formula; Nanging, umume ngemot komponen dhasar pigmen, minyak, lilin, lan pengawet sing padha. Bentuk maskara sing paling umum yaiku cairan ing tabung.