Kosmètik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Manéka kosmetik lan piranti-alaté

Kosmètik iku dat kang dipigunakaké kanggo ningkataké tampilan utawa ambu awaké manungsa. Kosmètik kalebu krim perawatan kulit, lotion, wedhak, parfum, lipstik, cet kuku tangan lan sikil, mata lan riasan rai, lensa kontak warna, pawerna rambut, hair spray lan gèl, deodoran, sanitasi tangan, prodhuk bayi, lan manéka jinis prodhuk. Sawijining subsèt saka kosmètik diarani "make-up", sing nunjuk mligi kanggo werna prodhuk sing dikarepaké kanggo ngowahi penampilan panganggo. Akèh prodhusèn mbédakaké antarané kosmètik dhékoratif lan kosmètik perawatan.

Tembung kosmètik asalé saka Yunani κοσμητική τέχνη (kosmetikē tekhnē), sing tegesé "seni keklambèn lan ornamèn", saka κοσμητικός (kosmētikos), "trampil sajeroning mesen utawa ngatur"[1] lan saka κόσμος (kosmos), sing ateges antarané "pesenan" lan "ornamèn".[2]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ κοσμητικός, Henry George Liddell, Robert Scott, A Greek-English Lexicon, on Perseus
  2. ^ κόσμος, Henry George Liddell, Robert Scott, A Greek-English Lexicon, on Perseus

Wacan terusan[besut | besut sumber]

  • Winter, Ruth (2005) [2005]. A Consumer's Dictionary of Cosmetic Ingredients: Complete Information About the Harmful and Desirable Ingredients in Cosmetics (Paperback) (ing basa English). USA: Three Rivers Press. ISBN 1400052335. 
  • Begoun, Paula (2003) [2003]. Don't Go to the Cosmetics Counter Without Me(Paperback) (ing basa English). USA: Beginning Press. ISBN 1877988308. 
  • Carrasco, Francisco (2009) [2009]. Diccionario de Ingredientes Cosmeticos(Paperback) (ing basa Spanish). Spain: www.imagenpersonal.net. ISBN 9788461349791.