Kosmètik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Manéka kosmetik lan alat-alaté

Kosmètik iku dat kang dipigunakaké kanggo ningkataké tampilan utawa ambu awaké manungsa. Kosmètik klebu krim perawatan kulit, lotion, wedhak, parfum, lipstik, cet kuku tangan lan sikil, mata lan riasan rai, lensa kontak warna, pawerna rambut, hair spray lan gèl, deodoran, sanitasi tangan, prodhuk bayi, lan manéka jenis prodhuk. Sawijining subsèt saka kosmètik diarani "make-up", sing nunjuk utamané kanggo werna prodhuk sing dikarepaké kanggo ngowahi penampilan panganggo. Akèh prodhusèn mbédakaké antarané kosmètik dhékoratif lan kosmètik perawatan.

Tembung kosmètik asalé saka Yunani κοσμητική τέχνη (kosmetikē tekhnē), sing tegesé "seni keklambèn lan ornamèn", saka κοσμητικός (kosmētikos), "trampil jroning mesen utawa ngatur"[1] lan saka κόσμος (kosmos), sing ateges antara liya "pesenan" lan "ornamèn".[2]

Réferènsi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ κοσμητικός, Henry George Liddell, Robert Scott, A Greek-English Lexicon, on Perseus
  2. ^ κόσμος, Henry George Liddell, Robert Scott, A Greek-English Lexicon, on Perseus

Wacan terusan[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
  • Winter, Ruth (2005) [2005] (in English). A Consumer's Dictionary of Cosmetic Ingredients: Complete Information About the Harmful and Desirable Ingredients in Cosmetics (Paperback). USA: Three Rivers Press. ISBN 1400052335.
  • Begoun, Paula (2003) [2003] (in English). Don't Go to the Cosmetics Counter Without Me(Paperback). USA: Beginning Press. ISBN 1877988308.
  • Carrasco, Francisco (2009) [2009] (in Spanish). Diccionario de Ingredientes Cosmeticos(Paperback). Spain: www.imagenpersonal.net. ISBN 9788461349791.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kosmètik&oldid=829543"