Guksu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Guksu
Bibim guksu, jinis bakmi Koréa
Jeneng Koréa
Hangul 국수 atau 면
Hanja tidak ada untuk guksu,
Alihaksara sing Disampurnakaké guksu atau myeon

Guksu utawi myeon utawi jinis mi, minangka salah satunggaling makanan pokok Koréa ingkang kadamel saking glepung gandum, glepung wos, pati, kenthang, lsp.[1]

Bahan-bahan mi[besut | besut sumber]

Naengmyeon

wonten ing masakan Koréa, mi kadamel saking warna werni bahan, inggih punika:

  • Dangmyeon (당면; sohun) – kadamel saking pati, tela, utawi kenthang.
  • Memil guksu (메밀국수) – mi ingkang kadamel saking buckwheat, ugi dipunwastani soba Koréa minangka mi ingkang kas asli dataran inggil ing provinsi Gangwon.
  • Gamja guksu (감자국수) – mi ingkang kadamel saking campuran pati kenthang, glepung wos, saha glepung ketan.
  • Gamjanongma guksu (감자농마국수) – mi kas saking provinsi ingkang kadamel saking Hwanghae kang wujudipun kenyal.
  • Somyeon – mi ingkang kadamel saking gandum ingkang ukuranipun tipis.
  • Dotori guksu – mi ingkang kadamel saking glepung acorn.
  • Chilk guksu (칡국수) – mi ingkang kadamel saking pati kudzu saha glepung buckwheat.
  • Ssuk kalguksu (쑥칼국수) – mi ingkang kadamel saking gandum saha Artemisia princeps.
  • Hobak guksu (호박국수) – mi ingkang kadamel saking campuran gandum saha Labu.
  • Kkolttu guksu (꼴뚜국수)-mi ingkang kadamel saking campuran buckwheat saha glepung gandum.
  • Cheonsachae – mi bening ingkang kadamel saking ekstrak jelly sasampunipun bethak kombu saha dipuncampur kaliyan bahan glepung wos saha sari pati.[1]

Variasi[besut | besut sumber]

Banchan[besut | besut sumber]

Japchae

Masakan mi saking Cina[besut | besut sumber]

Jjampong
  • Jajangmyeon – mi ingkang kandhel ingkang dipunsajikaken kanthi saus kedele cemeng.
  • Jjamppong (짬뽕) – bakmi ingkang toyanipun pedhes.

Mi toya panas[besut | besut sumber]

Kalguksu

Mi Anyep[besut | besut sumber]

  • Bibim guksu – mi ingkang dipunsajikaken kanthi toya saus gochujang saha cuka, kanthi topping tigan rebus, timun saha kimchi.
  • Makguksu – mi saking buckwheat minangka masakan saking provinsi Gangwon.
  • Naengmyeon – mi tipis saking buckwheat ingkang dipunsajikaken kanthi toya kaldu sapi anyep saha sayuran, tigan saha daging sapi, masakan kas saking Koréa Utara.
  • Bibim naengmyeon-"bakmi anyep campur" minangka naengmyeon tanpa toya ingkang dipunsajikaken kanthi saus gochujang.
  • Jjolmyeon (쫄면) – kados ta bibim naengmyeon ananging wujudipun langkung kenyel.
  • Milmyeon (밀면) – bakmi anyep saking Busan kados ta bibim naengmyeon.
  • Kongguksu – bakmi toya anyep susu kedele.
  • Jatguksu (잣국수) – mi buckwheat kas kutha Gapyeong, Gyeonggi, ingkang dipunsajikaken kanthi kaldu kang kadamel saking kacang cemara.
  • Dongchimi guksu (동치미국수) – mi gandum utawi buckwheat ingkang dipundhahar kanthi toya anyep.

dongchimi.[1]

Mi instan[besut | besut sumber]

Bibim Guksu raos kang utami saking saos, ingkang kagungan raos pedhes manisa saha asem, saha aroma saking lenga wijen. Bibim Guksu punika masakan korea ingkang misuwur rikala musim panas ing Koréa.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d jinis Guksu (dipununduh 10 nopember 2012)
  2. ^ Pangginaan Guksu (dipununduh 10 nopember 2012)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

in:Guksu