Guksu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Guksu
Bibim guksu, jinis bakmi Koréa
Jeneng Koréa
Hangul국수 atau 면
Hanjatidak ada untuk guksu,
Alihaksara Koréa Kang Sinampurnaguksu atau myeon

Guksu utawi myeon utawi jinis mi, minangka salah satunggaling makanan pokok Koréa ingkang kadamel saking glepung gandum, glepung wos, pati, kenthang, lsp.[1]

Bahan-bahan mi[besut | besut sumber]

Naengmyeon

wonten ing masakan Koréa, mi kadamel saking warna werni bahan, inggih punika:

Variasi[besut | besut sumber]

Banchan[besut | besut sumber]

Japchae

Masakan mi saking Cina[besut | besut sumber]

Jjampong
  • Jajangmyeon – mi ingkang kandhel ingkang dipunsajikaken kanthi saus kedele cemeng.
  • Jjamppong (짬뽕) – bakmi ingkang toyanipun pedhes.

Mi toya panas[besut | besut sumber]

Kalguksu

Mi Anyep[besut | besut sumber]

  • Bibim guksu – mi ingkang dipunsajikaken kanthi toya saus gochujang saha cuka, kanthi topping tigan rebus, timun saha kimchi.
  • Makguksu – mi saking buckwheat minangka masakan saking provinsi Gangwon.
  • Naengmyeon – mi tipis saking buckwheat ingkang dipunsajikaken kanthi toya kaldu sapi anyep saha sayuran, tigan saha daging sapi, masakan kas saking Koréa Utara.
  • Bibim naengmyeon-"bakmi anyep campur" minangka naengmyeon tanpa toya ingkang dipunsajikaken kanthi saus gochujang.
  • Jjolmyeon (쫄면) – kados ta bibim naengmyeon nanging wujudipun langkung kenyel.
  • Milmyeon (밀면) – bakmi anyep saking Busan kados ta bibim naengmyeon.
  • Kongguksu – bakmi toya anyep susu kedele.
  • Jatguksu (잣국수) – mi buckwheat kas kutha Gapyeong, Gyeonggi, ingkang dipunsajikaken kanthi kaldu kang kadamel saking kacang cemara.
  • Dongchimi guksu (동치미국수) – mi gandum utawi buckwheat ingkang dipundhahar kanthi toya anyep.

dongchimi.[1]

Mi instan[besut | besut sumber]

Bibim Guksu raos kang utami saking saos, ingkang gadhah raos pedhes manisa saha asem, saha aroma saking lenga wijen. Bibim Guksu punika masakan korea ingkang misuwur rikala mangsa panas ing Koréa.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d jinis Guksu (dipununduh 10 nopember 2012)
  2. Pangginaan Guksu (dipununduh 10 nopember 2012)

Pranala njaba[besut | besut sumber]

in:Guksu