Jeok

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jeok

Jeok ya iku jinis panganan daging panggang (sejinis kebab) kas Koréa kang kang disunduki kaya sate.[1] Sanajan padha karo jinis pangana kang dipanggang kaya ta bulgogi lan galbi, istilah jeok mung kanggo jinis daging kang dipanggang nganggo sundhuk sate, ora tergantung karo jinis daginge.[1][2] Jeok ateges panganan kang dipanggang ing dhuwur geni lan disunduki nganggo sundukan.[1] Cathetan kang wiwitan ngenani jeok ana ing dokumen Cina kuno kang nyebutake yèn ing dina istimewa, bangsawan Cina bakal disuguhi masakan jeok déning wong Koréa.[1] Jeok disusun saka kethokan daging, jamur lan janganan kang ditusuk lan dipanggang ing dhuwur geni.[1] Jeok biyasa dinikmati ing dina-dina kusus kaya ta acara perkawinan lan pista ulang taun kaping 60 (hwangap).[1] Variasi jeok ing antarané ya iku sanjeok, hwayangjeok, nureunjeok, kang dibumbui banjur dipanggang lan tusukan.[3][4]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathatan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f An Illustrated Guide to Korean Culture-233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. k. 59. ISBN 89-8546-98-1 Priksa gandra |isbn= (pitulung). 
  2. ^ Bulgogi or Neobiani (broiled beef), triptokorea. Diundhuh 8 Juni 2010.
  3. ^ Main meal, side dish, foodinkorea. Diundhuh tanggal 8 Juni 2010.
  4. ^ Hwayangjeok(화양적), kbs.co.kr. Diundhuh tanggal 8 Januari 2011.