Jeok

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Jeok

Jeok ya iku jinis panganan daging panggang (sejinis kebab) kas Koréa kang kang disunduki kaya sate.[1] Sanajan padha karo jinis pangana kang dipanggang kaya ta bulgogi lan galbi, istilah jeok mung kanggo jinis daging kang dipanggang nganggo sundhuk sate, ora tergantung karo jinis daginge.[1][2] Jeok ateges panganan kang dipanggang ing dhuwur geni lan disunduki nganggo sundukan.[1] Cathetan kang wiwitan ngenani jeok ana ing dhokumèn Cina kuna kang nyebutake yèn ing dina istimewa, bangsawan Cina bakal disuguhi masakan jeok déning wong Koréa.[1] Jeok disusun saka kethokan daging, jamur lan janganan kang ditusuk lan dipanggang ing dhuwur geni.[1] Jeok biyasa dinikmati ing dina-dina kusus kaya ta acara perkawinan lan pista ulang taun kaping 60 (hwangap).[1] Variasi jeok ing antarané ya iku sanjeok, hwayangjeok, nureunjeok, kang dibumbui banjur dipanggang lan tusukan.[3][4]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathatan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f An Illustrated Guide to Korean Culture-233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. k. 59. ISBN 89-8546-98-1 Priksa gandra |isbn= (pitulung). 
  2. ^ Bulgogi or Neobiani (broiled beef), triptokorea. Diundhuh 8 Juni 2010.
  3. ^ Main meal, side dish, foodinkorea. Diundhuh tanggal 8 Juni 2010.
  4. ^ Hwayangjeok(화양적), kbs.co.kr. Diundhuh tanggal 8 Januari 2011.