Ningrat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Bangsawan)
Jujug: pandhu arah, pados

Para ningrat iku wong sing ndarbèni katurunan raja utawa saka golongan karajan. Ing masarakat féodal, kaum ningrat iku kalebu kelas sosial sing dhuwur. Ing kabudayan Jawa para ningrat uga diarani para priyayi. Bédané ningrat karo priyayi iku, istilah priyayi iku khas tumrap ing Budaya Jawa.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ningrat&oldid=942807"