Ningrat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Para ningrat iku wong sing ndarbèni katurunan raja utawa saka golongan karajan. Ing masarakat féodal, kaum ningrat iku kalebu kelas sosial sing dhuwur. Ing kabudayan Jawa para ningrat uga diarani para priyayi. Bédané ningrat karo priyayi iku, istilah priyayi iku khas tumrap ing Budaya Jawa.