Galbi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Galbi
Galbi with bamboo leaves.jpg
Grilling yangnyeom-galbi (marinated short-ribs) with bamboo leaves on a gridiron
Jeneng liyanéGalbi-gui, grilled ribs
JinisGui
Panggonan asalKorea
Tlatah utawa prajaEast Asia
Olah-olahan nasional gegayutanSouth Korea
Woworan pokokBeef short ribs or pork spare ribs
Panganan sairibDak-galbi, tteok-galbi
Katerangan liyanéOften featured in Korean barbecue
Buku masakan: Galbi  Médhia: Galbi
Korean name
Hangul갈비
Hanjan/a
Alihaksara Koréa Kang Sinampurnagalbi
McCune–Reischauerkalbi

Galbi ( Hangul갈비 ), galbi-gui ( Hangul갈비구이 ), utawa iga bakar yaiku jinis gui (sajian panggang) ing masakan Korea . " Galbi " yaiku tembung Korea kanggo "iga", lan sajian biasane digawé karo iga sing cendhak . Yen iga daging babi utawa daging liyane digunakake, sajian kasebut dijenengi sak pase. Galbi disajikan mentah, banjur dimasak ing panggangan meja biasane dening para tamu.[1] Panganan kasebut bisa diasinake ing saos lagi lan gurih biasane ngemot kecap, bawang putih, lan gula. Galbi sing ora diasinake lan diasinake asring ditampilake ing barbecue Korea .[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Tanis, David (2013-02-15). "Korean Short Ribs - City Kitchen". The New York Times. Retrieved 2017-02-26.
  2. Viggiano, Brooke (2016-11-14). "Dish of the Week: Galbi (Korean-Style Short Ribs)". Houston Press. Retrieved 2017-02-26.