Misu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Misu

Misu (미수;米水) ya iku ombenan tradisional kas Korea kang digawé saka glepung wiji-wijinan.[1] Misu minangka ombenan mangsa panas kang disajekake kanggo ngilangake rasa ngelak amarga hawa panas.[1] Saliyane iku misu uga dadi penambah energi lan nutrisi instan kanggo wong kang kelangan energi akeh utawa ora duwé nepsu mangan.[1]

Ing resep masakan Cina kuno, panganan iki diarani qiu utawa tepung kang digoreng.[1] Ing catatan resep masakan istana Dinasti Joseon, misu diarani minangka glepung gandum kang dimasak (gu).[1] Gu duwéni rasa kang enak lan gampang dipangan nalika lelungan adoh.[1][2]

Misu umume digawé saka bahan beras ketan utawa bahan liyae kayata gandum utawa tanduran jali (yeolmu) utawa bahan-bahan gandum, ketan, kedelai ireng lan wiji wijen hitam dicampurake kanggo nambahi gizi.[1] Bahan-bahan mau dudeplok lan glepunge dicampuri banyu ing sawijining mangkuk banjur diudhek.[1] Kanggo nambahi rasa legi, bisa ditambahi gula.[1]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i (en)Lua error nèng package.lua larik 80: module 'Modul:Citation/CS1/Suggestions' not found.
  2. ^ (ko)삼국시대의 음료, ask.nate.com. Diundhuh tanggal 14 Juni 2010.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Misu&oldid=998057"