Mandu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Mandu
Kimchi mandu Pyeongyang

Mandu (만두) ya iku jinis pangsit kang digawé saka adonan glepung kanthi isi daging kang wis dibumboni.[1][2] Mandu ya iku jinis masakan kang asle saka Cina lan mlebu ing Koréa kawit jaman Dinasti Goryeo (935-1397).[1] Saiki mandu dipangan saben mangsa atis lan karaméan taun anyar Seollal utawa taun anyar Imlek.[1] Carane gawé adonan mandu ya iku kanthi dilempit supaya dadi kulit kang diisi pirang-pirang bahan, ing antarané daging, janganan, jamur, tahu lan liya-liyané.[1] Metode gawé mandu ana warna-warna ya iku ana kang digodhog bareng sup kaldu (jangguk) kang panas, dikukus, digoreng utawa dipangan nganggo duduh kaldu atis.[1] Wujud mandu ana warna-warna ya iku bunder, setengah bunder, pesagi, lonjong lan saben laladan duwé cara masak lan variasi kan luwih akèh manèh.[1] Yèn dipangan karo sup kaldu diarani mandutguk (sup mandu).[1]

Jinis[besut | besut sumber]

Jinis masakan kang wiwitan misuwur ing Koréa Lor ing antarané:

Reflist[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g An Illustrated Guide to Korean Culture-233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. k. 81. ISBN 89-8546-98-1 Priksa gandra |isbn= (pitulung). 
  2. ^ Mandu, visitkorea. Diundhuh tanggal 8 Juni 2010.