Mandu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Mandu
Kimchi mandu Pyeongyang

Mandu (만두) ya iku jinis pangsit kang digawé saka adonan glepung kanthi isi daging kang wis dibumboni.[1][2] Mandu ya iku jinis masakan kang asle saka Cina lan mlebu ing Koréa kawit jaman Dinasti Goryeo (935-1397).[1] Saiki mandu dipangan saben mangsa atis lan karaméan taun anyar Seollal utawa taun anyar Imlek.[1] Carane gawé adonan mandu ya iku kanthi dilempit supaya dadi kulit kang diisi pirang-pirang bahan, ing antarané daging, janganan, jamur, tahu lan liya-liyané.[1] Metode gawé mandu ana warna-warna ya iku ana kang digodhog bareng sup kaldu (jangguk) kang panas, dikukus, digoreng utawa dipangan nganggo duduh kaldu atis.[1] Wujud mandu ana warna-warna ya iku bunder, setengah bunder, pesagi, lonjong lan saben laladan duwé cara masak lan variasi kan luwih akèh manèh.[1] Yèn dipangan karo sup kaldu diarani mandutguk (sup mandu).[1]

Jinis[besut | besut sumber]

Jinis masakan kang wiwitan misuwur ing Koréa Lor ing antarané:

Reflist[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g An Illustrated Guide to Korean Culture-233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. k. 81. ISBN 89-8546-98-1 Priksa gandra |isbn= (pitulung). 
  2. ^ Mandu, visitkorea. Diundhuh tanggal 8 Juni 2010.