Mandu

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Mandu
Kimchi mandu Pyeongyang

Mandu (만두) ya iku jinis pangsit kang digawé saka adonan glepung kanthi isi daging kang wis dibumboni.[1][2] Mandu ya iku jinis masakan kang asle saka Cina lan mlebu ing Korea kawit jaman Dinasti Goryeo (935-1397).[1] Saiki mandu dipangan saben mangsa atis lan perayaan taun anyar Seollal utawa taun anyar Imlek.[1] Carane gawé adonan mandu ya iku kanthi dilempit supaya dadi kulit kang diisi pirang-pirang bahan, ing antarane daging, janganan, jamur, tahu lan liya-liyane.[1] Metode gawé mandu ana werna-werna ya iku ana kang digodhog bareng sup kaldu (jangguk) kang panas, dikukus, digoreng utawa dipangan nganggo duduh kaldu atis.[1] Bentuk mandu ana werna-werna ya iku bunder, setengah bunder, pesagi, lonjong lan saben laladan duwéni cara masak lan variasi kan luwih akeh manèh.[1] Yen dipangan karo sup kaldu diarani mandutguk (sup mandu).[1]

Jinis[besut | besut sumber]

Jinis masakan kang wiwitan misuwur ing Korea Lor ing antarane:

Reflist[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
  1. ^ a b c d e f g An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. p. 81. ISBN 89-8546-98-1 Check |isbn= value (help). 
  2. ^ (en)Mandu, visitkorea. Diundhuh tanggal 8 Juni 2010.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mandu&oldid=1017370"