Namul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Namul
Hangul나물
Alihaksara Koréa Kang Sinampurnanamul
McCune–Reischauernamul

Namul ( Koréa: 나물 ) minangka salah sawijining olahan arupa suket utawa godhong sing bisa dipangan utawa bahan-bahan herbal sing digawe saka bahan kasebut. Sayuran ijo diarani san-namul ( 산나물 , "namul gunung"), lan sayuran musim semi diarani bom-namul ( 봄나물 , "spring namul"). Ing dina Daeboreum, purnama pisanan taun, wong Korea mangan boreum-namul ( 보름나물 , "namul purnama") karo sega lima gandum . Dipercaya manawa namul boreum sing dipangan ing mangsa adhem mbantu wong tahan panas ing mangsa panas mbesuk.