Juk (panganan)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Juk

Juk (죽) ya iku bubur kas Korea kang digawé saka bahan palawija kayata beras, kedelai, lan kacang lan wijen kang digodhog.[1][2] Bahan-bahan tambahan kanggo isi juk ya iku abalon, daging pitik, kacang pinus, janganan, ginseng lan iwak.[2]

Wong Korea mangan juk nalika isih anget, utamane nalika esuk ya iku minangka gantine sega.[2] Juk apik kanggo pencernaan amarga teksture alus.[2]

Tradisi masak juk wis suwe dtindakake déning wong Korea, nanging resep masakane lagi ditulis ing jaman Dinasti Joseon (1397-1910).[2] Wong ing mangsa Joseon masak juk kang wong tuwa ing wayah esuk ya iku ing istana lan omah-omah rakyat biyasa.[2] Ing mangsa atis kususe nalika dina dongji (titik walik mangsa atis), juk dimasak bareng kacang abang kang dipercaya bisa nundhung arwah ala kang gathing werna abang.[2]

Delengan uga[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (en)Types of Korean Food, visitkorea. Diundhuh tanggal 3 Juni 2010.
  2. ^ a b c d e f g An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. kk. 20–21. ISBN 89-8546-98-1 Priksa gandra |isbn= (pitulung). 

Cithakan:Masakan Korea


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Juk_(panganan)&oldid=990211"