Tosan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

"tosan" utawi "kemenyan" tosan limrahipun di kenal cagak piranti damel upocoro adat utwi damel ngundang makluk goib. perlu di mangertosi poro sederek ampun sami pesimis kaleh tembung tosan.amargi sajatosipun poro wali jaman semonten nyiaraken agami Islam ugi ndamel tosan/kemenyan. jamansemonten kanjeng sunan ginak aken tosan damel pengharum ruangan supados poro undangannipun sami betah mirengaken wejangannipun.