Yeot

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
yeot

Yeot (엿) ya iku jinis permen lan pemanis tradhisional kas Koréa kang biyasa dilapisake ing bahan roti-roti.[1] Yeot kira-kira wis digawé déning masarakat Koréa kawit jaman kuna.[1][2] Wong Koréa nggunakaké yeot minangka pemanis lan minangka panganan entheng, lan jajanan kang biyasa diwènèhake simbah kakung lan simbah putri marang putu-putune.[1] Yeot misuwur minangka manisan kang diwènèhake marang pelajar kang mèlu ujian.[1] Ing basa Koréa, ana istilah "kanthil karo ujian", mula pelajar ing Koréa bakal diwènèhi permen yeot kang kanthil supaya padha lulus ujian.[1] Mula nalika mangsa ujian, akèh wong kang dodolan yeot ing dalanan.[1]

Carane gawé[besut | besut sumber]

Nalika gawé, yeot racaké digawé saka beras kang difermentasekake.[1] Carane sega kang wis dimasak, dicampurake karo glepung ragi, digodhog, disaring nganggo saringan.[1] Banyu godhogan asil saringan bakal digodhog manèh kang suwéné sewengi lan ngasilaké sari beras kang legi lan kenthel kang diarani mullyeot (sirup yeot) utawa jocheong.[1] Yèn jocheong dimasak manèh nganti suwé, bakal dadi atos lan mbentuk manisan kang diarani permen.[1]

Jinis[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. kk. 116–118. ISBN 89-8546-98-1 Priksa gandra |isbn= (pitulung). 
  2. Korean Food Culture Series - Part 1, Korean Food, visitkorea. Diundhuh tanggal 9 Juni 2010.