Yeot

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
yeot

Yeot (엿) ya iku jinis permen lan pemanis tradisional kas Koréa kang biyasa dilapisake ing bahan roti-roti.[1] Yeot kira-kira wis digawé déning masarakat Koréa kawit jaman kuno.[1][2] Wong Koréa nggunakake yeot minangka pemanis lan minangka panganan entheng, lan jajanan kang biyasa diwènèhake simbah kakung lan simbah putri marang putu-putune.[1] Yeot misuwur minangka manisan kang diwènèhake marang pelajar kang mèlu ujian.[1] Ing basa Koréa, ana istilah "kanthil karo ujian", mula pelajar ing Koréa bakal diwènèhi permen yeot kang kanthil supaya padha lulus ujian.[1] Mula nalika mangsa ujian, akèh wong kang dodolan yeot ing dalanan.[1]

Carane gawé[besut | besut sumber]

Nalika gawé, yeot racaké digawé saka beras kang difermentasekake.[1] Carane sega kang wis dimasak, dicampurake karo glepung ragi, digodhog, disaring nganggo saringan.[1] Banyu godhogan asil saringan bakal digodhog manèh kang suwéné sewengi lan ngasilaké sari beras kang legi lan kenthel kang diarani mullyeot (sirup yeot) utawa jocheong.[1] Yèn jocheong dimasak manèh nganti suwé, bakal dadi atos lan mbentuk manisan kang diarani permen.[1]

Jinis[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. kk. 116–118. ISBN 89-8546-98-1 Priksa gandra |isbn= (pitulung). 
  2. ^ Korean Food Culture Series - Part 1, Korean Food, visitkorea. Diundhuh tanggal 9 Juni 2010.