Manisan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Manisan
Frutta candita candied fruit market.JPG
Manèka manisan kang di dol
Jeneng liyanémanisan woh
Hawa ajanganAdhem
Woworan pokokWoh,Gula
Buku masakan: Manisan  Médhia: Manisan
Manisan teles
Manisan garing tanpa duduh

Manisan yaiku salah sawijining panganan kang digawé saka woh-wohan kanthi cara digodhog lan diwénéhi gula. Panganan iki rasané legi. Woh kang diwénéhi gula iku sawinining cara kanggo ngawètaké woh supaya bisa awèt suwé. Woh-wohan kang asring digunakaké minangka manisan ya iku katés, nanas, bligo, blimbing, dhondhong lan liya-liyané. Manisan asring didol ing papan pariwisata kanggo olèh-olèh. Ana manisan teles sing racaké ana duduhe lan ana uga manisan garing sing teksturé pancen atos.