Nanas kerang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Nanas kerang
Moses in the cradle (Tradescantia spathacea) 1.jpg
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Unranked: Angiospermae
Unranked: Monokotil
Unranked: Commelinids
Ordho: Commelinales
Famili: Commelinaceae
Génus: Tradescantia
Spésies: T. spathacea
Jeneng binomial
Tradescantia spathacea
Sinonim

Rhoeo discolor
Rhoeo spathacea
Tradescantia discolor
Tradescantia bicolor

Nanas kerang kang duwé jeneng élmiyah Rhoeo discolor utawa Tradescantia spathacea ya iku jinis suket-suketan saka kulawarga Commelinaceae. Wit iki diceluk uga kanthi jeneng wit Adam Hawa. Herba iki dhuwuré 40-60 cm. galihé kasar cendhek lan wernané soklat. Godhong tunggal bentuké mangkok sing dawané 30 cm lan amba 3-6 cm. Kembangé kebungkus dening klopak kang mèmper kerang. Mula dijenengi nanas kerang. Kembang iki wernané putih lan oyoté soklat.[1]

Piguna[besut | besut sumber]

Godhong Nanas kerang bisa kanggo tamba watuk TBC, bronkhitis, disentri, lan abuh. Cara ngonsumsi ya iku godhongé digodhog lan ditambah gula watu banjur diombé. Nanas kerang biasané ditandur ing pekarangan mawa tetanduran hias.

Gladri[besut | besut sumber]


Referènsi[besut | besut sumber]

  1. Nuris Nuraini, Dini (2014). Aneka Daun Berkhasiat Untuk Obat. Yogyakarta: Gava Media. p. 41. ISBN 978-602-7869-42-4.