Gangjeong

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Gangjeong

Gangjeong (강정) ya iku jinis roti tradisional kas Korea (hangwa) kang digawé saka beras ketan kanthi bentuk lan ukuran kang beda-beda.[1] Gangjeong disajekake déning wong Korea ing acara-acara penting kayata acara kawinan, upacara ritual, lan festival taun anyar Seollal.[2] Proses gawéne roti iki diwiwiti saka bahan utama ya iku beras ketan, dideplok nganti alus lan divampur karo banyu, saengga dadi adonan.[1] Banjur bahan iki dikethok cilik-cilik seukuran driji tangan, dipepe lan digoreng nganggo lenga.[1] Sawise mateng, roti-roi mau dilabur sirup ragi lan glepung kang digawé saka campuran wwiji wijen, kedelai, kacang cemara, pollen lan glepung beras.[1]

Jinis[besut | besut sumber]

Delengen uga[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. pp. 112–113. ISBN 89-8546-98-1 Check |isbn= value (help). 
  2. ^ (en) Korean Food Culture Series - Part 3, Special Food for Seasonal Occasions, visitkorea. Diundhuh tanggal 9 Juni 2010.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Gangjeong&oldid=989069"