Gangjeong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Gangjeong

Gangjeong (강정) ya iku jinis roti tradhisional kas Koréa (hangwa) kang digawé saka beras ketan kanthi wujud lan ukuran kang béda-béda.[1] Gangjeong disajekake déning wong Koréa ing acara-acara wigati kaya ta acara kawinan, upacara ritual, lan festival taun anyar Seollal.[2] Prosès gawéne roti iki diwiwiti saka bahan utama ya iku beras ketan, dideplok nganti alus lan divampur karo banyu, saéngga dadi adonan.[1] Banjur bahan iki dikethok cilik-cilik seukuran driji tangan, dipepe lan digoreng nganggo lenga.[1] Sawisé mateng, roti-roi mau dilabur sirup ragi lan glepung kang digawé saka campuran wwiji wijen, kedelai, kacang cemara, pollen lan glepung beras.[1]

Jinis[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f An Illustrated Guide to Korean Culture-233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. kk. 112–113. ISBN 89-8546-98-1 Priksa gandra |isbn= (pitulung). 
  2. ^ Korean Food Culture Series - Part 3, Special Food for Seasonal Occasions, visitkorea. Diundhuh tanggal 9 Juni 2010.