Gangjeong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gangjeong

Gangjeong (강정) ya iku jinis roti tradisional kas Koréa (hangwa) kang digawé saka beras ketan kanthi wujud lan ukuran kang beda-beda.[1] Gangjeong disajekake déning wong Koréa ing acara-acara wigati kaya ta acara kawinan, upacara ritual, lan festival taun anyar Seollal.[2] Prosès gawéne roti iki diwiwiti saka bahan utama ya iku beras ketan, dideplok nganti alus lan divampur karo banyu, saéngga dadi adonan.[1] Banjur bahan iki dikethok cilik-cilik seukuran driji tangan, dipepe lan digoreng nganggo lenga.[1] Sawisé mateng, roti-roi mau dilabur sirup ragi lan glepung kang digawé saka campuran wwiji wijen, kedelai, kacang cemara, pollen lan glepung beras.[1]

Jinis[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f An Illustrated Guide to Korean Culture-233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. kk. 112–113. ISBN 89-8546-98-1 Priksa gandra |isbn= (pitulung). 
  2. ^ Korean Food Culture Series - Part 3, Special Food for Seasonal Occasions, visitkorea. Diundhuh tanggal 9 Juni 2010.