Dasik

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dasik

Dasik (다식) yaiku jinis roti tradisional Korea kang digawe nganggo cetakan.[1] Roti iki biyasane ana ing acara-acara kusus kayata perayaan ulang tahun ke-60 (hwangap) utawa acara kawinan.[1] Saliyane kuwi roti iki uga ana ing upacara-upacara ritual marang arwah nenek moyang nalika riyaya Seollal lan Chuseok.[1][2]

Dasik digawe saka campuran adonan glepung kacang, wijen, chestnut, sirup lan madu.[1] Adonan dasik dicetak kanthi nggunakake cetakan berpola kanggo mbentuk pola-pola kang dianggep nglambangake kesehatan lan kemakmuran.[1]

Variasi[sunting | sunting sumber]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j Koo, Chun-sur (Autumn 2002). "Dasik : Unique Delicacy to Accompany Tea". Koreana 16. http://koreana.kf.or.kr/pdf_file/2002/2002_AUTUMN_E068.pdf.
  2. ^ (id) Dasik, kbs. Diundhuh tanggal 2 Juni 2010.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dasik&oldid=831669"