Dasik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Dasik

Dasik (다식) ya iku jinis roti tradisional Korea kang digawé nganggo cetakan.[1] Roti iki biyasane ana ing acara-acara kusus kayata perayaan ulang tahun ke-60 (hwangap) utawa acara kawinan.[1] Saliyane iku roti iki uga ana ing upacara-upacara ritual marang arwah nenek moyang nalika riyaya Seollal lan Chuseok.[1][2]

Dasik digawé saka campuran adonan glepung kacang, wijen, chestnut, sirup lan madu.[1] Adonan dasik dicetak kanthi nggunakake cetakan berpola kanggo mbentuk pola-pola kang dianggep nglambangake keséhatan lan kemakmuran.[1]

Variasi[besut | besut sumber]

Delengen uga[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j Koo, Chun-sur (2002). "Dasik : Unique Delicacy to Accompany Tea" (PDF). Koreana 16.  Unknown parameter |month= ignored (help)
  2. ^ (id) Dasik, kbs. Diundhuh tanggal 2 Juni 2010.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dasik&oldid=982340"