Kimchi jjigae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kimchi jjigae
Hangul 김치찌개
Alihaksara sing Disampurnakaké Gimchi Jjigae
McCune–Reischauer Kimch'i Tchigae

Kimchi jjigae ya iku panganan Korea kanthi bentuk sup pedhes kang digodhog ing panci karo kimchi lan banyu lombok saka kimchi. Sup iki ngandhut sayuran ( sawi putih, loncang ), tahu , lan panganan laut utawa daging babi .

Kimchi jjigae ya iku olah-olahan kang asring digawé  wong Koréa ing omah minangka lawuh kanggo mangan sega. Bahan kanggo sup gampang dientukaké, lan ora angèl. Kimchi kang wis kecut ngasilaké sup kanthi aroma kang kuwat lan biasané luwih énak. Wong kang dodol Kimchi umumé mbedakaké antarané kimchi anyar lan kimchi kecut kang wis di fermentasi manèh.

Sup iki disedhiyakaké ing tengah-tengah meja kanthi bebarengan karo panci lan banchan . Panci biasané cukup gedhé kanggo sup kang cukup didhahar bebarengan wong loro utawa luwih. Ing restoran, sup iki disedhiyakaké ing panci keramik ukuran cilik ( ttukbaegi , 뚝배기 뚝배기 ) kanggo porsi wong siji.

Variasi[besut | besut sumber]

Daging babi bisa diganti karo iwak tuna kalèng. Nalika nggunakaké iwak tuna , sup iki diarani "chamchi kimchi jjigae" ( 참치 김치 찌개 참치김치찌개 , chamchi tegesé tuna).

Deleng uga[besut | besut sumber]

  • Jjigae

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]