Naengmyeon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Naengmyeon
Semangkuk naengmyeon.
Jeneng Koréa
Hangul 냉면 atau 랭면
Hanja
Alihaksara sing Disampurnakaké naengmyeon atau raengmyeon
McCune–Reischauer naengmyŏn atau raengmyŏn

Naengmyeon (냉면;"mi dingin") ya iku masakan Koréa kang digawé saka mi gandum kang disajekake nganggo duduh kaldu sapi atis.[1][2] Naengmyeon ya iku salah sijiné masakan Koréa kang paling disenengi nalika mangsa katiga sanajan sejatine, biyèn dipangan nalika mangsa atis.[3] Nalika iku naengmyeon wis dadi masakan Koréa Lor kang paling misuwur ing Koréa Kidul.[1][2]

Catatan sajarah[besut | besut sumber]

Adhedhasar catatan sajarah, buku Dongguk Sesigi kang ditulis taun 1849 ing pungkasane Dinasti Joseon nulisaké ngenani naengmyeon: "Minangka masakan musiman ing mangsa atis, mi buckwheat kang ditambahake kimchi lan kimchi sawi putih, lan daging babi di duwure, diarani naengmyeon. Jinis-jinisé ya iku, kususnya mi atis Pyeongyang kang digawé ing provinsi Pyeongan, duwé rasa gurih".[4]

Ciri kas[besut | besut sumber]

Diterjemahake ing basa Inggris, naeng ateges atis lan myeon ateges mi.[2] Bahan mligi naengmyeon ya iku tepung gandum buckwheat, kang tekstur adonane ora patiya lengket.[1][2] Mi tepung buckwheat iki uga bisa disajekake nganggo kaldu panas, kang diarani onmyeon (mi panas).[2] Sanajan bahan gawéne mi padha, kaldu digawé kanthi cara lan bahan geganep kang béda, saéngga rasané rada béda.[2]

Enake naengmyeon manut karo rasa duduhe kang digawé saka godhogan kaldu.[2] Ing jaman biyèn, bakso daging kang digawé saka daging duduh cincang ditambahke ing duduh kaldu banjur diwènèhi ajuran es batu.[2] Kanggo gawé kaldu naengmyeon, daging sapi digodhog nganti suwé lan dicampurake karo duduh dongchimi, kimchi banyu.[2] Lobak, godhong bawang lan lombok ijo saka dongchimi uga nambahi rasa enek ing duduh naengmyeon.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c Hwe Naengmyeon, KBS. Diundhuh tanggal 10 April 2010.
  2. ^ a b c d e f g h i j Koo Chun-sur (2001). "Naengmyeon" (PDF). Koreana 15 (2): 64–67. Dijupuk 28 September 2010.  Paramèter |month= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
  3. ^ Pyeongyang Naengmyeon, KBS1. Diundhuh tanggal 10 April 2010.]
  4. ^ Definition and origin, foodinkorea. Diundhuh tanggal 28 September 2010.]

Pranala njaba[besut | besut sumber]