Naengmyeon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Naengmyeon
Semangkuk naengmyeon.
Jeneng Koréa
Hangul 냉면 atau 랭면
Hanja
Alihaksara sing Disampurnakaké naengmyeon atau raengmyeon
McCune–Reischauer naengmyŏn atau raengmyŏn

Naengmyeon (냉면;"mi dingin") yaiku masakan Koréa kang digawé saka mi gandum kang disajékaké nganggo duduh kaldu sapi atis.[1][2] Naèngmyeon yaiku salah sawijiné masakan Koréa kang paling disenengi nalika mangsa katiga sanajan sejatiné, biyèn dipangan nalika mangsa atis.[3] Nalika iku naengmyeon wis dadi masakan Koréa Lor kang paling misuwur ing Koréa Kidul.[1][2]

Catatan sajarah[besut | besut sumber]

Adhédhasar catatan sajarah, buku Dongguk Sesigi kang ditulis taun 1849 ing pungkasané Dinasti Joseon nulisaké ngenani naèngmyeon: "Minangka masakan musiman ing mangsa atis, mi buckwheat kang ditambahake kimchi lan kimchi sawi putih, lan daging babi ing dhuwuré, diarani naèngmyeon. Jinis-jinisé ya iku, khususé mi atis Pyeongyang kang digawé ing provinsi Pyeongan, duwé rasa gurih".[4]

Ciri kas[besut | besut sumber]

Diterjemahake ing basa Inggris, naeng ateges atis lan myeon ateges mi.[2] Bahan mligi naèngmyeon ya iku tepung gandum buckwheat, kang tekstur adhonané ora patiya lèngkèt.[1][2] Mi tepung buckwheat iki uga bisa disajékaké nganggo kalhdu panas, kang diarani onmyeon (mi panas).[2] Sanajan bahan kanggo gawé mi padha, kaldhu digawé kanthi cara lan bahan geganep kang béda, saèngga rasané rada béda.[2]

Énaké naèngmyeon manut karo rasa duduhe kang digawé saka godhogan kaldhu.[2] Ing jaman biyèn, bakso daging kang digawé saka daging dudhuh cincang ditambahke ing dudhuh kaldhu banjur diwènèhi ajuran es batu.[2] Kanggo gawé kaldhu naengmyeon, daging sapi digodhog nganti suwé lan dicampurake karo dudhuh dongchimi, kimchi banyu.[2] Lobak, godhong bawang lan lombok ijo saka dongchimi uga nambahi rasa enek ing dudhuh naengmyeon.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c Hwe Naengmyeon, KBS. Diundhuh tanggal 10 April 2010.
  2. a b c d e f g h i j Koo Chun-sur (2001). "Naengmyeon" (PDF). Koreana 15 (2): 64–67. Dijupuk 28 September 2010.  Paramèter |month= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
  3. Pyeongyang Naengmyeon, KBS1. Diundhuh tanggal 10 April 2010.]
  4. Definition and origin, foodinkorea. Diundhuh tanggal 28 September 2010.]


Pranala njaba[besut | besut sumber]