Hwachae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Hwachae (화채) ya iku ombenan tradisional kas Koréa kang digawé saka sari woh-wohan.[1][2] Bahan-bahan kang minangka gawé hwachae ya iku woh stroberi, persik lan jeruk.[1] Sari kang minangka bahan pemanis ing antarané omija (jinis woh tanduran alasan), madu, lan woh herbal.[1] Hwachae diwènèhi rerenggan pelengkap kaya ta bunga azalea nalika mangsa semi, kelopak kembang mawar nalika mangsa ketiga lan woh pir ing mangsa palastra.[1] Rerenggan woh utawa kembang uga bisa diganti nganggo roti beras utawa mi saka pati kang bergizi.[1] Omija luwih disenengi amarga duwé rasa legi lan kecut lan duwé kasiat nambahi ènergi.[1] Kanggo maksimalake rasa wohe, omija dogodhog mula ngasilaké rasa kecut lan pait.[1]

Ing mangsa palastra, hwachae digawé nganggo sari jeruk kang legi.[1] Bahan geganepe ya iku kethokan woh jeruk lan pir, banjur diwènèhi gula utawa madu minangka pemanise.[1] Minangka rerenggan, uga ditambahi woh-wohan kaya ta kacang cemara.[1] Jinis ombenan hwachae liyané ya iku sunchae (lili banyu), waegamja (telo jepang), pokbunja (beri ireng), sansa (tanduran hawthorn abang), karyeon (lotus), lan tuchung (tlutuh perca cina).[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k Yoon, Sook-ja (2005). "Hwachae; Refreshing Beverage to Beat the Summer Heat" (PDF). Koreana 19: 80-83.  Paramèter |month= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
  2. ^ Hwachae, kbs. Diundhuh tanggal 31 Mèi 2010.


Cithakan:Minuman-stub