Hwachae

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Hwachae (화채) ya iku ombenan tradisional kas Korea kang digawé saka sari woh-wohan.[1][2] Bahan-bahan kang digunakake kanggo gawé hwachae ya iku woh stroberi, persik lan jeruk.[1] Sari kang digunakake kanggo bahan pemanis ing antarane omija (jinis woh tanduran liar), madu, lan woh herbal.[1] Hwachae diwenehi rerenggan pelengkap kayata bunga azalea nalika mangsa semi, kelopak kembang mawar nalika mangsa ketiga lan woh pir ing mangsa gugur.[1] Rerenggan woh utawa kembang uga bisa diganti nganggo roti beras utawa mi saka pati kang bergizi.[1] Omija luwih disenengi amarga duweni rasa legi lan kecut lan duweni kasiat nambahi energi.[1] Kanggo maksimalake rasa wohe, omija dogodhog mula ngasilake rasa kecut lan pait.[1]

Ing mangsa gugur, hwachae digawé nganggo sari jeruk kang legi.[1] Bahan geganepe ya iku kethokan woh jeruk lan pir, banjur diwenehi gula utawa madu minangka pemanise.[1] Minangka rerenggan , uga ditambahi woh-wohan kayata kacang cemara.[1] Jinis ombenan hwachae liyane ya iku sunchae (lili banyu), waegamja (telo jepang), pokbunja (beri ireng), sansa (tanduran hawthorn abang), karyeon (lotus), lan tuchung (tlutuh perca cina).[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
  1. ^ a b c d e f g h i j k Yoon, Sook-ja (2005). "Hwachae; Refreshing Beverage to Beat the Summer Heat" (PDF). Koreana 19: 80-83.  Unknown parameter |month= ignored (help)
  2. ^ (id)Hwachae, kbs. Diundhuh tanggal 31 Mei 2010.

Cithakan:Minuman-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Hwachae&oldid=1063415"