Gotgam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gotgam

Gotgam (곶감) ya iku jinis manisan kas Koréa kang digawé saka woh kesemek kang wis digaringaké.[1][2] Gotgam duwé tekstur kang alus lan wernane coklat padhang.[1] Panganan iki digawé kusus ing mangsa palastra ya iku nalika woh kesemek wis padha mateng.[1] Woh kesemek kang atos dipilih kanggo gawé gotgam, banjur kulite dionceki lan digantung nganggo tali ing lumbung utawa ing ngisor pyan ing plataran omah.[1] Amarga kena srengéngé, woh kesemek mau dadi ciut lan ngasilaké bubuk-bubuk putih.[1] Gotgam kanggo acara-acara kusus amarga bisa awet yèn disimpan ing antarané minanka pangananan persembahan ing upacara ritual lan festival.[1] Amarga rasané legi, manisan iki digunakaké minangka bahan ombenan legi kang diarani sujeonggwa.[1] Gotgam uga bisa dipangan bareng walnut kang diarani gotgamssam lan biyasae disajekake marang tamu.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h An Illustrated Guide to Korean Culture-233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. pp. 109–111. ISBN 89-8546-98-1 Check |isbn= value: length (pitulung).
  2. Gojongsi, kbs. Diundhuh tanggal 9 Juni 2010.