Gotgam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gotgam

Gotgam (곶감) ya iku jinis manisan kas Koréa kang digawé saka woh kesemek kang wis digaringaké.[1][2] Gotgam duwé tekstur kang alus lan wernane coklat padhang.[1] Panganan iki digawé kusus ing mangsa palastra ya iku nalika woh kesemek wis padha mateng.[1] Woh kesemek kang atos dipilih kanggo gawé gotgam, banjur kulite dionceki lan digantung nganggo tali ing lumbung utawa ing ngisor pyan ing plataran omah.[1] Amarga kena srengéngé, woh kesemek mau dadi ciut lan ngasilaké bubuk-bubuk putih.[1] Gotgam kanggo acara-acara kusus amarga bisa awet yèn disimpan ing antarané minanka pangananan persembahan ing upacara ritual lan festival.[1] Amarga rasané legi, manisan iki digunakaké minangka bahan ombenan legi kang diarani sujeonggwa.[1] Gotgam uga bisa dipangan bareng walnut kang diarani gotgamssam lan biyasae disajekake marang tamu.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h An Illustrated Guide to Korean Culture-233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. kk. 109–111. ISBN 89-8546-98-1 Priksa gandra |isbn= (pitulung). 
  2. Gojongsi, kbs. Diundhuh tanggal 9 Juni 2010.